Sianoja kolmas ja Teini kuudes Kiinan puistosuunnistuskiertueen avauksessa

Maija Sianoja. Kuva SM-sprintistä Oulusta. Kuva: Touho Häkkinen

Maija Sianoja. Kuva SM-sprintistä Oulusta. Kuva: Touho Häkkinen

Myöhäissyksyyn kuuluva sprintti- ja puistosuunnistuskiertue Park World Tour (PWT) käynnistyi Kiinan pääkaupungissa sunnuntaina.

Avausmatkana käytiin teknisesti erittäin helppo, mutta fyysisesti vauhdikas sprinttikilpailu International Enterprises Culture Park -puistossa. Täksi kaudeksi tasoaan nostanut Maija Sianoja on säilyttänyt hyvän vireen vielä lokakuun loppupuolelle saakka. Sianoja oli naisten kilpailun kolmas 15 sekuntia ruotsalaisvoittaja Lina Strandista. Ruotsin Karolin Ohlsson sijoittui toiseksi 12 sekuntia Sianojasta. Marika Teini oli kilpailun kuudes minuutin Strandin takana.

Voittaja Strand piri rataa erittäin helppona, jossa juoksuvoima ratkaisi.

- Rata ei ollut vaativa, mutta tietenkin kun juoksee todella kovaa, on mahdollisuus pienille virheille. Menetin 2-3 sekuntia joissain kohdin, mutta pääosin juoksin hyvin, Strand totesi tapahtuman sivuilla.

PWT2018Women1DayNaisten kärkikolmikko. Kuva: Park World Tour

Miesten sarjassa Belgian Yannick Michiels voitti puistokisan kahden sekunnin erolla Ukrainan Ruslan Gliboviin. Voittaja oli luonnollisesti tyytyväinen ykköstilaan. Michielsin mukaan kisassa jokainen sekunti ratkaisi.

- Mukava aloittaa voitolla ja vielä on neljä kisaa ja uutta mahdollisuutta hyviin suorituksiin, voittaja summasi.

Nuorten maailmanmestariksi kesällä sprintissä suunnistanut Saksan Colin Kolbe oli kolmas. Joni Hirvikallio oli 13:s minuutin belgialaisvoittajaa hitaampana.

Jo vuodesta 1996 lähtien järjestetty Park World Tour kiersi alun perin pääosin Euroopan kaupungeissa koko kauden ajan päättyen Kiinaan, mutta viime vuosina koko kiertue on käyty Kiinassa.

Puistosuunnistuskiertue jatkuu tiistaina keskimatkalla Green Dragon Lake Forest Parkissa. Kaikkiaan PWT-kiertue sisältää viisi osakilpailua, joista neljä on sprinttejä. Voittajat on selvillä viimeinen osakilpailun ratkettua sunnuntaina.

Tulokset ja kartat

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri