Kiinan puistosuunnistuskiertueen keskimatka ruotsalaisten ja venäläisten juhlaa

Anastasia Rudnaja. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Anastasia Rudnaja. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Marika Teini sijoittui parhaana suomalaisena viidenneksi puistosuunnistuksen Park World Tourin keskimatkan kilpailussa Green Dragon Lake Parkissa Pekingin länsipuolella tiistaina.

Rata oli suomalaisesta näkökulmasta eksoottinen, sillä kilpailumaasto sisälsi tiheän tie- ja polkuverkoston lisäksi myös erittäin tiheitä maastonosia sekä jyrkkiäkin mäkiä.

Ruotsalaiset ja venäläiset selättivät radan parhaiten. Naisten 5,1 kilometrin kilpailun voitti MS Parmaa seuratasolla edustava Venäjän Anastasia Rudnaja ennen Ruotsin Karolin Ohlssonia. Venäjän Galina Vinogradova oli kolmas. Rudnaja kertoi valinneensa aina tiekierron, kun se oli mahdollista valita.

- Rata oli minulle polkujen ja teiden takia teknisesti helppo, mutta fyysisesti tämä oli melko vaativa, naisten ykkönen summasi.

Viidenneksi sijoittunut Marika Teini jäi voittajalle reilun minuutin. Maija Sianoja oli 58 sekuntia Teinin takana kuudes. Sanna Kauppila oli 12:s.

Miesten 6,3 kilometrin radalla kolmoisvoiton maamme länsinaapureille ottivat Emil Svensk, Albin Ridefelt ja Jonas Leandersson. Voittaja kertoi, että reitinvalinnat vaihtelivat tilanteen mukaan: välillä kannatti kiertää teitä pitkin, välillä oli parempi puskea suoraan.

- Mielestäni tärkeää oli pitää kompassisuunta tiheillä alueilla ja rastien läheisyydessä. Rata ei ollut helppo, vaikka polkuja ja teitä oli paljon, miesten voittaja kertoi Park World Tourin sivuilla.

Joni Hirvikallio oli miesten kilpailussa 15:s jääden voittajalle nelisen minuuttia.

Keskiviikkona PWT-kiertueella vietetään välipäivää, jonka aikana suunnistajat tutustuvat muun muassa Kiinan muuriin. Kilpa jatkuu torstaina sprintillä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset ja kartat

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri