Sianoja jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle Kiinassa

Kolmannen osakilpailun rataa.

Kolmannen osakilpailun rataa.

Puistosuunnistuksen Park World Tour -kiertue jatkui Kiinassa Pekingin länsipuolella sijaitsevassa Beijing Gargen Expo -puistossa.

Jos avausetappi tarjosi erittäin kovaa vauhtia, oli keskiviikkona vuorossa äärimmäisen tekninen sprintti, jossa kartan nopea hahmotuskyky oli tarpeen. Puisto sisälsi perinteistä kiinalaista rakennuskulttuuria, patsaita, tekolampia ja kukkapenkkejä. Kartasta oli paikoin erittäin vaikea selvittää reittiä rasteille.

Miehet ja naiset kierivät keskiviikkona saman 3,6 kilometrin radan. Naisissa voittajaksi selvisi jälleen ruotsalainen Lina Strand, joka päihitti maanaisensa Karolin Ohlssonin 14 sekunnilla. Ohlsson oli radan pitkillä väleillä nopein nainen, mutta Ohlssonin tekemä yksi virhe sekä Strandin parempi alku piti tukholmalaisen kakkosena.

Tsekkiläinen Tereza Janosikova oli kolmas.

PWTStage3KakkosrastiKuva radan kakkosrastilta Kuva: PWT

Maija Sianoja sijoittui kilpailussa neljänneksi jääden vain 1,6 sekuntia palkintopallipaikasta. Marika Teinillä oli vaikeampi päivä, sillä hän oli kilpailussa vasta kymmenes minuutin ja 43 sekuntia voittajasta. Sanna Kauppila oli 15:s.

Miesten kilpailun voitti Saksan Colin Kolbe.

- On hienoa voittaa, mutta minulle vielä suurempi kunnia oli voittaa kaikki täällä olevat huiput kuten Jonas (Leandersson) ja Yannick (Michiels). Todella hauska kisa, jossa erittäin vaikeat ja toisaalta nopeammat osuudet vaihtelivat, vasta 20-vuotias sprintin nuorten maailmanmestari totesi kisasivuilla.

Ruotsin Leandersson hävisi Kolbelle voiton 0,9 sekunnin marginaalilla. Michiels oli kolmas. Joni Hirvikallio oli kilpailun 14:s.

Park World Tour jatkuu perjantaina Pekingin olympiapuistossa ja ratkeaa lauantaina Linqigussa.

PWTStage3Top3Kolmannen osakilpailun miesten ja naisten kolme parasta. Kuva: PWT

Kiertueen kokonaisvoitto ratkeaa viidessä osakilpailussa kerättyjen pisteiden perusteella. Pisteitä jaetaan jokaisen osakilpailun 15 parhaalle oheisen taulukon mukaisesti:

 

Sija Pisteet
1. 25
2. 20
3. 17
4. 15
5. 13
6. 11
7. 9
8. 8
9. 7
10. 6
11. 5
12. 4
13. 3
14. 2
15. 1

 

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset ja kartat

ulvang banneri