Sianoja sprinttasi toiseksi Kiinan kiertueen viimeistä edellisenä päivänä

Kuva pitkän matkan SM-kilpailusta. Kuva: Touho Häkkinen

Kuva pitkän matkan SM-kilpailusta. Kuva: Touho Häkkinen

Puistosuunnistuksen Park World Tourin viimeistä edellinen osakilpailu käytiin Pekingin olympiapuistossa hyvin lähellä kesäolympialaisten 2008 kuuluisimpia suorituspaikkoja.

Perjantain rata oli metsäsprintti, jossa reitinvalintakyky osoittautui oleelliseksi tekijäksi, kun urheilijat mittasivat keskinäistä paremmuuttaan.
Mäkisellä kolmen kilometrin radalla ruotsalaiset suunnistivat voittoisasti. Karolin Ohlsson vei naiset selvällä erolla ja Jonas Leandersson oli miesten ykkönen.

Maija Sianoja vastasi kuluvan kiertueen toistaiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta, kun MS Parman nainen oli toinen. Hän jäi voitosta 27 sekunnin päähän.

- Alussa tuntui, että kaikki tulee vastaan nopeasti ja tein pieniä virheitä kakkoselle ja kolmoselle. Sen jälkeen sain kuitenkin juonesta kiinni ja juoksin hyvän loppukisan. Mielestäni tärkeää oli muistaa hidastaa metsässä olleille rasteille pitkien polkujuoksupätkien päätteeksi, Sianoja kommentoi tapahtuman sivuilla.

Naisten voittaja Ohlsson kertoi kilpailun ratkenneen hänen edukseen fyysisellä kapasiteetilla.

- Minulle sopii usein se, kun on mäkistä ja metsäistä eikä pelkkää tasaista asfalttia, joten tämä oli myös fyysisessä mielessä hyvä kisa minulle, Ohlsson totesi.

Marika Teini oli perjantain kilpailun kuudes.

PWTStage44. osakilpailun kärkiurheilijat. Kuva: Park World Tour

Miesten kakkoseksi suunnisti Angelniemen Ankkuria seuratasolla edustava Maxime Rauturier 18 sekuntia Leanderssonin takana. Ruotsin Emil Svensk oli kolmas.
Puistosuunnistuskiertue huipentuu lauantain päätösosakilpailuun. Epävirallisten tulosten mukaan Maija Sianoja on kiertueella kolmantena. Naisten kokonaiskilpailu otti perjantaina ratkaisevan oloisen käänteen, kun kiertuetta johtanut Lina Strand jäi sijalle 12 pudoten kokonaiskilpailussa kärkipaikalta toiseksi. Karolin Ohlsson johtaa 16 pisteen erolla Strandiin. Sianoja on kuuden pisteen päässä Strandista. Marika Teini on kokonaistilanteen seitsemäntenä.

Miehissä kokonaiskilpailun johtoon voitollaan nousi Leandersson. Tasaisesti suorittanut Albin Ridefelt on kakkosena seitsemän pisteen päässä. Sveitsin Christoph Meier on kolmantena pisteen Ridefeltistä.

Kiertueen pistelaskusysteemi on selvitetty torstain uutisessa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri