Mårten Boström ja Fredric Portin Suunnistusliiton 20-25-vuotiaiden maajoukkueryhmän valmentajiksi

Mårten Boström. Kuva: Aapo Laiho

Mårten Boström. Kuva: Aapo Laiho

Suunnistusliitto tulee tulevana vuonna panostamaan lahjakkaille nuorille suunnistajille suunnattuun Team Kisakallio -ryhmään.

Ryhmä on tarkoitettu 20-25-vuotialle suunnistajille, jotka tähtäävät pitkäjänteisesti kohti kansainvälistä huippua. Ryhmään on nimetty 12 urheilijaa, joista moni on kerännyt menestystä muun muassa nuorten arvokilpailuissa.

- Tulemme panostamaan entistä enemmän Team Kisakallio -ryhmän urheilijoihin muun muassa ympärivuotisen valmennusleiritoiminnan ja yksilöllisen sparrauksen kautta. Urheilijoita tuetaan erityisesti pitkän tähtäimen tavoitteenasettelussa ja valmennuksen suunnittelussa sekä kehityksen seurannassa kokonaisvaltaisen urheilijan elämänhallinnan näkökulmasta, Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö Katri Lindeqvist kertoo Suunnistusliiton tiedotteessa.

Ryhmän valmentajiksi tulevalla kaudella on nimetty sprintin maailmanmestari Mårten Boström ja kokenut maajoukkuesuunnistaja Fredric Portin. Portinin vastuulla on nuorten kokonaisvaltainen sparraus ja leirivalmentajana toimiminen erityisesti maastomatkojen osalta. Boströmin vastuulla on sprinttimatkat ja #Road2WOC2020 -projekti, joka tähtää vuonna 2020 Tanskassa järjestettäviin ensimmäisiin sprinttimatkojen MM-kilpailuihin.

 PortinFredric2WOCMiddleTouhoSSLFredric Portin Latvian MM-kisoissa. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

- Tämä on mielenkiintoinen tehtävä ja olen iloinen, että minua kysyttiin mukaan. Team Kisakalliossa on tosi hyviä tyyppejä, joista voi kasvaa tulevaisuuden menestyjiä. Hyödyntämällä minun ja Mårtenin vahvuuden, meillä on hyvät edellytykset onnistua, Portin iloitsee valmentajapestistä, joka täydentää hänen työtään FSO:n (Finlands Svenska Orienteringsförbund) vastuuvalmentajana.

Team Kisakallio -ryhmän leiritoiminnassa korostuu tulevalla kaudella sprinttiharjoittelu erityisesti vuoden 2020 MM-kilpailujen vaatimusten näkökulmasta. Osa ryhmän leirityksestä toteutetaan yhteistyössä aikuisten ja nuorten maajoukkueen kanssa.

Suunnistusliiton valmennusryhmät

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri