Kalevan Rastissa iloitaan uusista vahvistuksista – Thierry Gueorgiouta toivotaan ensi vuonna viesteihin

Kalevan Rasti on voittanut Jukolan viestin viimeksi vuonna 2014 ankkuri Thierry Gueorgioun johdolla. Kuva: Aapo Laiho

Kalevan Rasti on voittanut Jukolan viestin viimeksi vuonna 2014 ankkuri Thierry Gueorgioun johdolla. Kuva: Aapo Laiho

Jukolassa loukkaantunut Philippe Adamski kuntouttaa edelleen polveaan. Nousu takaisin kolmen joukkoon vaatii ehjää miehistöä suurviesteissä.

Perinteikäs suunnistusseura Kalevan Rasti vahvistuu kaudelle 2019, kun Jere Pajunen tekee paluun IFK Lidingöstä. Pajusen lisäksi punamustassa asussa ensi kaudella suunnistaa myös Latvian maajoukkuesuunnistaja Arturs Paulins, joka on aiemmin edustanut liettualaista Igtisa-joukkuetta. Paulins on ollut parhaimmillaan MM-kisojen henkilökohtaisella matkalla sijalla 20 Viron MM-pitkällä 2017.

Kalevan Rastin valmentaja Antti Harju toivottaa miehet tervetulleeksi seuraan.

- Hyvältä tietysti tuntuu saada vahvistuksia. Kaverit tuovat leveyttä materiaaliin, mikä erityisesti Tiomilaa ajatellen on meille kullanarvoista. Ja molemmat sopivat samanhenkiseen porukkaan erittäin hyvin, Harju kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

Harjun mukaan Paulins hakee Kalevan Rastista laadukasta harjoitusvastusta seuran leireiltä. Lisäksi seuranvaihto on usein tuonut lisäbuustia urheilijoiden uralle. Samalla Paulins saa mahdollisuuden taistella suurviesteissä kärkisijoista.

- Ensi kaudella maalina on top 3 molemmissa suurviesteissä, eipä nuo sijat kovin kaukana olleet tänä vuonnakaan, Harju kiteyttää.

- Se kuitenkin edellyttää, että koko miehistö on terveenä. Esimerkiksi Pena (Philippe Adamski) on vieläkin telakalla Jukolan patellamurtuman jäljiltä. Toiveissa ja mahdollista on, että Thierry tulisi taas ensi kaudella mukaan molempiin kapinoihin, mutta sen näkee sitten keväämmällä, hän jatkaa.

Thierryllä hän viittaa mister suunnistukseen, nykyään Ruotsin maajoukkuevalmentajana toimivaan ranskalaiseen Thierry Gueorgiouhun.

PaulinsArtursWOC2017LongWOOArturs Paulins Viron MM-pitkällä matkalla vuonna 2017. Kuva: WorldofO

Viime vuonna Tiomilassa seura oli viides ja Jukolassa kuudes, eikä kolmen kärki jäänyt kauas. Jukolan viestissä seura putosi neljänneltä sijalta sijalle 20 lähes 15 minuutin päähän kärjestä, kun ranskalaissuunnistaja Philippe Adamski mursi polvilumpionsa neljännen osuuden alkupuolella. Murtumasta huolimatta ranskalainen taisteli itsensä vaihtoon ja viestin päätteeksi joukkue oli maalissa kuudentena.

Ensi vuonna Tiomila-viesti suunnistetaan Skoonen Glimåkrassa huhtikuun lopussa ja Jukolan viesti Kangasalla kesäkuun puolivälissä.

-Juho-Veikko Hytönen

ulvang banneri