Pargas IF vahvistuu myös miesten puolella ja haluaa haastaa kärkiseurat suunnistuksen SM-viestissä

Tobias Henriksson (vas.) ja Erik Haajanen suunnistavat ensi kaudella Pargas IF:ssä. Kuva: Pargas IF

Tobias Henriksson (vas.) ja Erik Haajanen suunnistavat ensi kaudella Pargas IF:ssä Kuva: Pargas IF

Dahlen haluaa edelleen harjoitella ja kilpailla. Henriksson toivoo uutta nousua Suomen kärkeen.

Pargas IF:n suunnistusjaosto ilmoitti aikaisemmin syksyllä, että Fredric Portin aloittaa Piffenin uuden huippusatsauksen valmentajana ja että naisjoukkue vahvistuu. Ketjureaktiona saadaan myös miesjoukkue kasaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Piffenin kasvatit Mats Dahlén ja Tobias Henriksson palaavat ensi kaudeksi juurilleen ja vanavedessä seuraa OK Raseborgin Erik Haajanen.

Sekä Dahlén että Henriksson jättivät Piffenin vuosituhannen vaihteen huipputoiminnan hajottua ja odottavat nyt uutta nousua.

- Aloitimme panostuksen naisjoukkueeseen ja haluamme pitkällä tähtäimellä rakentaa myös kovan miesten joukkueen. Tämä on askel oikeaan suuntaan, vetovastuun ottanut Portin iloitsee seuran tiedotteessa.

- Olen jo jonkin ajan harkinnut paluuta Piffeniin. Fredricin vaihdettua seuraa oli helppo tehdä päätös, tänä vuonna kultaa, hopeaa ja pronssia SM-kisoissa H40-sarjassa voittanut Dahlén paljastaa.

- Minusta ei enää ole ykkösjoukkueen juoksijaksi huippujoukkueessa, mutta pidän harjoittelemisesta ja kilpailemisesta ja tulen jatkamaan vielä monta vuotta, vuonna 2015 Paimio-Jukolan norjalaisen Kristiansand OK:n riveissä voittanut ja viimeksi Paimion Rastia edustanut Dahlén toteaa.

- Toivon lisäksi, että saamme potkua toimintaan ja paraislaisia ja nauvolaisia nuoria kiinnostumaan suunnistuksesta, nauvolainen maanviljelijä ja monitaituri Dahlén visioi.

DahlenMatsPargasIFJukolan viestin kolme vuotta sitten voittanut Mats Dahlen on edustanut viime vuodet Paimion Rastia.

26-vuotias Tobias Henriksson ehti juosta neljä kautta itäuusimaalaisessa OK Trianissa ennen paluuta kasvattajaseuraan.

- Piffenissä voin osallistua yhteisharjoituksiin ja osallistua seuratoimintaan ja kuitenkin jatkaa suomenruotsalaisessa FSO-seurassa. Viihdyin hyvin Trianissa, mutta en voinut osallistua päivittäiseen toimintaan etäisyyksien takia, Turussa asuva Henriksson motivoi seuravaihtoaan.

Henrikssonilla on ollut pari huonompaa kautta terveysongelmien ja opiskelijavaihdon takia ja nyt hän toivoo uutta nousua. Vuonna 2015 hän sijoittui neljänneksi SM-pitkällä matkalla ja juoksi muutaman maailmancup osakilpailun.

- Tavoitteeni on valmistua syksyn aikana ja löytää työpaikka, mutta samalla harjoittelen viestejä ja SM-kisoja ajatellen, tuleva biologi kertoo suunnitelmistaan.

Uutena Piffenin väreissä on Inkoosta kotoisin oleva 26-vuotias Erik Haajanen. Haajanen muutti aikaisemmin tänä syksynä Turkuun opiskelemaan ja innostui mahdollisuudesta päästä Piffenin miesjoukkueeseen.

- Minua motivoi varsinkin viestit, sanoo Haajanen.

- Odotan hyviä harjoittelumahdollisuuksia, hyviä maastoja ja hyvää valmennusta.

Urheileva valmentaja Fredric Portin paljastaa, että ensi vuoden tavoite on FSOM-viestikulta ja huippujoukkueiden haastaminen SM-viestissä.

Jaoston puheenjohtaja Max Laurén iloitsee Portinin tavoin Dahlénin och Henrikssonin paluusta.

- Tämä tarkoittaa, että meillä taas on sekä miesten että naisten joukkueet. Lisäksi Fredricin läsnäolo esikuvana ja innostuneena valmentajana on tärkeä ei vaan huipuille vaan koko toiminnalle, Laurén kiteyttää.

ulvang banneri