Teini kilpailee ensi kaudella pääasiassa Norjassa ja Ruotsissa, Haldeniin myös kaksi muuta suomalaista

Marika Teini vaihtaa Pohjantähden paidan norjalaisväreihin. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini vaihtaa Pohjantähden paidan norjalaisväreihin. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini kertoi torstaina edustavansa ensi kaudella norjalaisseura Halden SK:ta. Suunnistuksessa seuranvaihdot vaikuttavat erityisesti voimasuhteisiin suurviesteissä eli Tiomilassa ja Venlojen viestissä, vaikka MM-kisat ovatkin monen maajoukkuesuunnistajan päätavoite.

Halden SK on kuulunut jo 30 vuoden ajan maailman suunnistusseurojen eliittiin. Parina viime vuotena seura tosin ei ole kyennyt voittamaan suurviestejä Tiomilaa tai Jukolaa. Ensi kaudella sekä naiset että miehet saavat jalkeille todella kovan porukan, sillä seuraan palaa muun muassa Olav Lundanes kahden vuoden Paimion Rastin vierailun jälkeen. Samalla seuraa vaihtaa myös Lundanesin avopuoliso Ida Marie Näss Björgul, jonka kanssa Teini suunnistanee samassa joukkueessa ensi kaudella Tiomilassa ja Venlojen viestissä.

Edellisissä Venlojen viesteissä SK Pohjantähti on saavuttanut sijat 12, 10 hieman alavireisten suoritusten päätteeksi. Haldenin naiset ovat olleet kaksi edellistä vuotta sijoilla 15 ja 6. Vuonna 2016 Lappeenrannassa Halden voitti viestin, kun Teini toi oululaisseuran maaliin kolmantena.

Teinin mukaan SK Pohjantähdessä seurasiirto otettiin ymmärrettävästi ja kannustavasti vastaan. Pidemmällä aikavälillä tämä voi jopa hyödyttää SK Pohjantähteä, mikäli hän palaa Norjan reissun jälkeen sinne mistä lähtikin.

- En ole vielä sen kummemmin miettinyt viestejä, mutta on jännä nähdä, miten valmistautuminen viesteihin poikkeaa Haldenissa. Suurviesteissä olen juossut kärkisijoilla aiemmin vain Pohjantähdessä. Jos Haldenissa tehdään jotain paremmin, niin tuon sen osaamisen sitten aikanaan mukanani Suomeen.

Ennen SK Pohjantähden vuosia hän edusti Rasti-Lukkoa ja ura alkoi Eura-Kauttuan Urheilijoissa.

Teinin kilpailukalenteri täyttyy ensi vuonna Norjan ja Ruotsin kisoista. Suomessa häntä nähdään vain harvakseltaan, sillä viime kauden näyttöjen jälkeen Teinillä tuskin on tarve osallistua kaikkiin kevään näyttökilpailuihin.

- Alustavasti ainakin ruotsalaisten huippuliiga Swedish League kiinnostaa. Sieltä saa kovia startteja alle, kun ensi kevään kalenteri on kansainvälisten kisojen osalta tyhjä.

Suomalaissuunnistajista myös Eveliina Hirvonen ja kaksissa EM-kisoissa sekä yksissä MM-kisoissa Suomea edustanut Jesse Laukkarinen vaihtavat Paimion Rastista Haldeniin, joten Teini ei ole ainoa sinivalkoinen suunnistaja perinteikkäässä norjalaisseurassa.

Suunnistuksen maailmancup käynnistyy kesäkuun 8. päivä Hiidenkiertäjien järjestämällä keskimatkalla. Suurviesti Tiomila suunnistetaan huhtikuun 27.-28. päivä Östra Göingessä Skoonessa.

- Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri