Tipasojan kangasmaasto houkuttelee – Ensi kesän Kainuun Rastiviikolle odotetaan tuhansia osanottajia

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kainuun Rastiviikon ilmoittautuminen on hyvässä vauhdissa jo talvella, ja Sotkamon tapahtumasta odotetaan tulevan yksi suurimmista rastiviikon yli 50-vuotisen historian aikana, kertovat järjestäjät.

Rastiviikon toinen ilmoittautumisporras sulkeutui helmikuun lopussa ja ilmoittautuneiden kokonaismäärä on jo tässä vaiheessa jo yli 1500 henkilöä eli lähes saman verran kuin mitä viime kesän Kainuun Rastiviikolla oli osallistujia.

Suurin osa suunnistajista ilmoittautuu tapahtumaan vasta keväämmällä ja osa kuntosuunnistajista vasta paikan päällä. Järjestäjät odottavat Kainuun Rastiviikolle päivittäin 6000-7000 kävijää, kun mukaan lasketaan kilpailusarjojen lisäksi kuntosuunnistajat, huoltajat ja yleisö.

Tipasoja houkuttelee

Kesän rastiviikolle houkuttelee erityisesti Tipasojan erittäin hyväkulkuinen, mutta myös haasteita tarjoava kangasmaasto, joka tuli suurelle yleisölle tutuksi vuoden 2013 suunnistuksen MM-kilpailujen pitkältä matkalta, jossa Jani Lakanen suunnisti hopealle.

- Tulevan kesän osallistujamäärä tarkoittaa, että Sotkamon kunnan alueen väkiluku kasvaa Rastiviikon ajaksi reilusti yli 1,5 kertaiseksi. Tipasojan silmiä hivelevän kauniit suunnistusmaastot sekä Sotkamon ja Vuokatin alueen kattavat palvelut ja runsas oheisohjelmatarjonta houkuttavat osallistujia tapahtumaamme, kertoo pääsihteeri Jukka Liuha tiedottessa.

Majoitukselle kysyntää

Suuri osanottajamäärä on ilahduttava uutinen, mutta järjestäjät haluavat myös muistuttaa paikallisia asukkaita ja kesäasukkaita siitä, että alueella tarvitaan lisää majoitustiloja osanottajille. Erityisesti 1-2 henkilön, mutta myös 3-6 hengen majoitusta tarvitaan lisää.

- Tällä hetkellä varsinkin Sotkamon alueen majoituskohteille on iso kysyntä ja hyvät kohteet myydään lähes välittömästi, majoitustoimiston sihteeri Minna Rönkkö kertoo.

Neljän suunnistuspäivän Kainuun Rastiviikko järjestetään 52. kerran 30.6. – 5.7. Kilpailusarjoja on tarjolla 8-vuotiaista aina 95-vuotiaisiin saakka.
Kuntosuunnistajat voivat valita 10 eri radasta, jotka vaihtelevat vaativuustasoltaan ja pituudeltaan 2,5 kilometristä 10 kilometriin.

Viime vuonna Kainuun Rastiviikon eliittisarjoissa voittoja juhlivat Tampereen Pyrinnön Johan Runesson ja Paimion Rastin Inga Dambe.. Parhaat suomalaiset olivat kolmanneksi sijoittunut Vaajakosken Terän Toni Saari ja toiseksi naisten eliittisarjassa suunnistanut Rastikarhujen Mira Kaskinen.

Kainuun Rastiviikon sivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri