Kaupunkisuunnistuksen superviikonloppu Helsingissä avaa suunnistuskauden

Helsinki City-O juostaan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Helsinki City-O juostaan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

(Julkaistu yhteistyössä Liikup Oy:n kanssa)
Suunnistuskausi 2019 lähtee käyntiin vauhdikkaasti Helsingin ytimessä, kun kolmipäiväiseksi kasvanut Helsinki City-O viikonloppu aloittaa rastikauden huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Viikonloppu alkaa uudella tulokkaalla, kun Mäkelänrinteen ympäristössä juostaan MM-kilpailuista tutulla sprinttiviestikonseptilla. Lauantaina vuorossa on kaksi todella urbaania ja haastavaa kansallista sprinttiä Vallilan ja Pasilan alueella. Viikonlopun kruunaa Suomen suurin kaupunkisuunnistustapahtuma Helsinki City-O, joka tarjoaa unohtumattoman suunnistushaasteen pääkaupunkimme kaduilla.

Järjestäjät Liikup ja Rasti-Jyry lupaavat laadukkaat ja haastavat kisastartit heti kauden alkuun. Sprinttiviesti juostaan MM-kilpailujen konseptilla, ja osuuspituudet ovat pilottitapahtumassa sopivan sähäkät. Tarjolla on kolme sarjaa: pääsarja ja alle 18 vuotiaat juniorit (2 naista + 2 miestä) sekä kuntosarja, jossa 4 osuutta saa jakaa 2-4 juoksijalle. Sprinttiviesti tarjoaa junioreille mahdollisuuden haastaa pääsarjan menijöitä, ja kuntoilijoille mahdollisuuden testata MM-konseptia pilke silmäkulmassa, vaikka kaverin kanssa.

Lauantain kilpailut noudattavat perinteistä Stadisprintin kaavaa kahdella startilla, mutta pääsarjojen rahapalkinnot (500€ voittajille) tuovat uutta tapahtumaan. Maasto on poikkeuksellisen urbaani, sillä osallistujat pääsevät haasteelliseen betoni-Pasilaan sekä Vallilaan, jotka ovat tuttuja Helsinki Night Challenge tapahtumista.

Helsinki City-O sunnuntaina paketoi viikonlopun, ja tarjoaa yhteislähdön lumoa pitkän matkan muodossa laadukkaalla sprinttikartalla. Tavoilleen uskollisena Helsinki City-O:ssa on luvassa haastavia reittisuunnitelmia sekä Helsingin unohdettuja helmiä rastipisteinä. Ja parhaille on luvassa tietysti laadukkaat palkinnot.

– Tavoitteenamme on kehittää Helsinki City-O viikonloppua niin, että se tarjoaa monipuolisia haasteita ja elämyksiä huipuille sekä vähemmän suunnistaneille. Pasila ympäristöineen on Suomen mittapuulla todella uniikki suunnistukseen, joten pystymme tekemään mielenkiintoisia ratoja ja reitinvalintoja, toteaa Helsinki City-O:n ratamestari Antti Vainio.

Tapahtumasivut: https://www.helsinkicityo.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri