Tampereen Pyrinnön miehet aloittivat viestisuunnistuskautensa voitolla Ruotsissa

Måsenstafetten tarjosi sunnuntaina reipasta hajontaa.

Måsenstafetten tarjosi sunnuntaina reipasta hajontaa.

Suunnistuskausi on käynnistynyt Ruotsissa. Sunnuntaina kilpailtiin kevään ensimmäinen suurempi kansallisen tason viesti Måsenstafetten Nyköpingin lähellä.

Tampereen Pyrinnön miehet esittivät vahvoja otteita voittamalla neljästä kahdeksan kilometrin osuudesta koostuneen viestin, jossa oli edustettuina suuri joukko ruotsalaisia ja suomalaisia kärkiseuroja. Voitto irtosi 50 sekunnin marginaalilla Stora Tunan kakkosjoukkueeseen, kun Ruotsin maajoukkuesuunnistaja, syksyllä Tampereelta takaisin kotimaahansa muuttanut Johan Runesson nosti puna-asut neljänneltä sijalta voittoon.

Ankkuri kiitteli joukkuekavereita kolmen ensimmäisen osuuden hyvästä suorittamisesta.

- Lopussa taistelin Emil Svenskiä (Stora Tuna) vastaan. Emil juoksi perässäni ja yhtäkkiä hän pysähtyi. Tajusin, että tässä on hajonta, eikä hän tiedä missä on. Sen jälkeen piti pitää vain oma suoritus kasassa, jotta voittaisimme, Runesson kertoi viestin ratkaisuhetkistä.

TampereenPyrintoMasenstafettenTampereen Pyrinnön kaksi joukkuetta Måsenstafettenissa. Kuva: Tampereen Pyrintö/Suunnistus

Kolmea ensimmäistä osuutta Pyrinnön viestiä veivät Matthias Reiner, Anton Kuukka ja Elias Kuukka. Itävaltalainen Reiner jäi aloituksessa kolme minuuttia kärkeen. Kuukan veljekset nostivat Pyrinnön kahdella seuraavalla osuudella kärjen tuntumaan.

- Ajattelin tämän kisan Tiomilan valmistautumisena ja yritin suunnistaa siinä samalla tavalla kuin Tiomilassa, Anton Kuukka tiivisti suorituksensa.

- Tämä oli kauden ensimmäinen suunnistus pohjoismaisissa maastoissa ja se tuntui hieman jaloissa. Suoritus oli suhteellisen tasapainoinen, Etelä-Euroopassa talvella pitkään harjoitellut Elias Kuukka totesi.

Tampereen Pyrinnön miehet jatkoivat Nyköpingistä leirille Skåneen, jossa järjestetään Tiomila-viesti kuukauden kuluttua.

Måstestafettenin muista suomalaisjoukkueista Turun Metsänkävijät oli seitsemäs ja Kalevan Rasti kahdeksas. Kaikkiaan miesten viestiin starttasi 87 joukkuetta.

Naisten kolmen osuuden viestissä suunnisti 58 joukkuetta. Voittajaksi selvisi IFK Lidingön kakkosjoukkue ennen Linköpings OK:ta ja OK Tisarenia. Turun Suunnistajat oli parhaana suomalaisena 18:s.

Suomen viestikausi ja viestiliiga käynnistyy reilun kahden viikon päästä suunnistettavalla Kevätyönviestillä.

-Juho-Veikko Hytönen

Måsenstafettenin tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri