Tove Alexandersson ja Gustav Bergman tuplavoittoihin Swedish Leaguessa

Tove Alexandersson. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tove Alexandersson. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tove Alexandersson ja Gustav Bergman olivat vahvimmat Swedish Leaguen keskimatkalla lauantaina sekä pitkällä matkalla sunnuntaina Ruotsin Värmalandissa.

Alexandersson kukisti lauantain 4,8 kilometrin keskimatkalla toiseksi sijoittuneen Anna Bachmanin 53 sekunnilla. Kolmas oli Elin Månsson 1:16 kärjestä. Suomen IFK Göteborgia edustava Anna Närhi sijoittui 12:nneksi vajaat neljä minuuttia kärjestä.

Bergman oli miesten 6,2 kilometrin keskimatkan nopein 44 sekunnilla ennen Emil Svenskiä. Tampereen Pyrinnön Johan Runesson oli vielä puolimatkassa Bergmanin vauhdissa, mutta jäi voittajasta lopulta 1:17 ja sijoittui kolmanneksi.

Lahden Suunnistajien Aleksi Anttolainen oli 26:s viisi minuuttia kärjestä ja Paimion Rastin Toni Saari 41:s kuusi ja puoli minuuttia voittajasta jääneenä.

Alexanderssonille niukka voitto

Sunnuntain 11,6 kilometrin pitkällä matkalla Alexandersson joutui tiukoille, sillä toiseksi sijoittunut Karolin Ohlsson jäi voittajasta vain kaksi sekuntia. Pitkän matkan kolmas oli Sara Hagström 38 sekuntia kärjestä.

- Suunnistustekniikka ei toiminut viikonloppuna, en vain yksinkertaisesti ollut tarpeeksi keskittynyt. Olen viime ajat keskittynyt hiihtosuunnistukseen, joten nyt on vielä peruskuntokausi käynnissä, neljä hiihtosuunnistuksen MM-mitalia talven aikana voittanut Alexandersson kommentoi liiton sivuilla.

Närhi sijoittui sunnuntaina 31:nneksi ja IFK Lidingön Susanna Tervo 43:nneksi.

Bergman oli sunnuntaina miesten 16,3 kilometrin pitkällä matkalla ylivoimainen. Toiseksi sijoittunut Emil Svensk jäi voittajasta 3:39. Kolmas oli Martin Regborn 3:45 kärjestä.

- Harjoittelu on sujunut talvella hyvin ja mielestäni olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, myrskyvaroituksen antanut Bergman kommentoi.

Toni Saari oli 36:s ja IFK Lidingön Mårten Boström 38:s.

Tulokset

str8 boxi

Premiumsport.fi

ulvang banneri