Tampereen Pyrintö tyrmäsi vastustajat Tiomilan naisten viestissä

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tampereen Pyrintö on voittanut suunnistuksen Tiomila-viestin naisten kilpailun lauantaina Skånen Östra Göingessä.

Viisikko Lotta Karhola, Anni-Maija Fincke, Simona Aebersold, Saila Kinni ja Venla Harju pysyi kärjen tuntumassa viestin kaksi ensimmäistä osuutta ja ratkaisi voiton jo kolmannella osuudella. Aebersold vaihtoi yksin kärjessä kolmannelta osuudelta. Kinni piti neljännellä osuudella hurjaa vauhtia ja Harju jatkoi samaan tahtiin ankkuriosuudella. Lopussa Harju teki muutaman virheen, mutta kaikesta huolimatta eroa hopeajoukkue Alfta Ösaan oli maalissa puolitoista minuuttia.

Tampereen Pyrintö voitti edellisen kerran Tiomilan naisten viestin vuonna 2011. Tuolloinkin joukkueessa suunnistivat nykyisistä voittajista Harju, Kinni ja Fincke.

Tiukassa taistossa seuraavista sijoista Alfta Ösa oli otti kakkostilan ja IFK Göteborg oli kolmas. IFK Göteborgin joukkueessa toista osuutta vei Kirsi Nurmi.

Neljäs oli Fredrikstad SK ja viides falunilainen OK Kåre. Koovee oli toiseksi parhaana suomalaisena kuudes. Oulun SK Pohjantähti kahdeksas.

Suomalaisseuroista 20 parhaan joukkoon suunnistivat myös Hiidenkiertäjät, MS Parma ja Pargas IF, jonka ankkuri Amy Nymalm kukisti kovassa loppukirissä maailman parhaan suunnistajan, Stora Tunan Tove Alexanderssonin.

-Juho-Veikko Hytönen

Tiomila, naisten viestin kärki ja suomalaiset top 20:ssa

1. Tampereen Pyrintö
2. Alfta-Ösa OK +1:38
3. IFK Göteborg Orientering +2:33
4. Fredrikstad SK +2:42
5. OK Kåre +2:49

8. SK Pohjantähti +3:46
12. Hiidenkiertäjät +7:03
14. MS Parma +7:31
16. Pargas IF +9:11

Tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri