Jukolan viesti rikkoo jälleen ennätyslukemia: yli 20 000 ilmoittautunutta - ”Iso kiitos koko suomalaiselle suunnistusyhteisölle”

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Reilun kuukauden päästä suunnistettava Jukolan viesti on rikkomassa jälleen ennätyksiä. Kesäkuun puolivälin Kangasala-Jukolaan on ilmoittautunut jo yli 20 000 suunnistajaa.

Venlojen viestiin on ilmoittautunut 1695 joukkuetta ja Jukolan viestiin 1940 joukkuetta, kun viime vuonna tapahtumaan ilmoittautui 1618 venlajoukkuetta ja 1892 jukolajoukkuetta. Kangasala-Jukolaan on ilmoittautunut joukkueita 23 eri maasta. Eniten suunnistajia tulee Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, Latviasta ja Virosta.

Ilmoittautumisia ropisi torstain aikana reilusti, sillä se oli viestin toisen ilmoittautumiskynnyksen viimeinen päivä.

Kangasala-Jukolan pääsihteeri Antti Rantala kertoo järjestäjien olevan hyvissä tunnelmissa ennätyksen rikkouduttua.

- Osanottajaennätys on seurausta Suomen suunnistusseurojen vireästä toiminnasta kautta maan. Seurat ovat onnistuneet houkuttelemaan ihmisiä kuntosuunnistuksen pariin, ja kuntosuunnistus on portti Jukolan viestiin. Iso kiitos koko suomalaiselle suunnistusyhteisölle, lähettää Rantala terveisensä.

Rantala osasi odottaa ennätystä tammikuun ilmoittautumisportaan sulkeuduttua, sillä silloin tilanne alkoi näyttää hyvältä. Ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä toukokuun loppupuolelle saakka, joten osanottajien määrä on yhä kasvussa.

Suunnistelmat tehty, paikalle kannattaa tulla ajoissa

Pääsihteeri kertoo järjestelyjen sujuneen hyvin, mutta edessä on vielä kova työ.

- Suunnitelmat on tehty ja nyt ollaan toteutusta vailla. Kilpailukeskus on rakentumassa ja kartat odottavat suunnistajia, Rantala jatkaa.

Pääsihteerin mukaan järjestäjät ovat antaneet tapahtuman huolto- ja tukitoiminnot mahdollisimman pitkälti ulkopuolisten toimijoiden huomaan. Tämän toivotaan nostavan esimerkiksi ruokahuollon tasoa ja laatua, kun se on annettu ammattilaisten käsiin. Samalla järjestäjä on saanut vapautettua resursseja suunnistukselliseen elementtiin panostamiseen.

- Aina on haasteita, muttei ylitsepääsemättömiä ja toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin.

Erityisesti kasvavan osallistujamäärän kanssa on otettava useita seikkoja huomioon. Siksi Rantala haluaakin jo tässä vaiheessa muistuttaa suunnistajia yhdestä asiasta:

- Paikan päälle tulemiseen kannattaa varata aikaa. Liikenne ruuhkautuu väkisinkin, kun suuri määrä ihmisiä tulee Jukolaan, hän muistuttaa.

Jukolan viestin viimeinen ilmoittautumisporras sulkeutuu toukokuun 29. päivä, jonka jälkeen tiedetään lopullinen ilmoittautuneiden joukkueiden määrä.

Jukolan viesti suunnistetaan 15.-16. kesäkuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri