Rauman sprintissä katsastetaan suunnistajia maailmancupiin – Myös MM-hopeamies Tim Robertson mukana

Tim Robertson MM-sprintissä Latviassa viime kesänä. Kuva: Janis Ligats

Tim Robertson MM-sprintissä Latviassa viime kesänä. Kuva: Janis Ligats

Raumalla järjestetään viikonloppuna kovatasoiset sprinttisuunnistuskilpailut kun lauantaina annetaan näyttöjä kesäkuun maailmancupiin ja sunnuntaina mitellään SM-sprinttiviestissä.

Kilpailu käydään Rauman keskusta-alueella.

World Ranking Event (WRE) -status houkutteli paikalle muiden muassa uusiseelantilaisen Tim Robertsonin, joka otti viime vuonna Latvian MM-kilpailuissa sprintissä hopeaa. Robertson starttaa miesten M21-sarjassa viimeisenä, kello 14.40.

– Se on kauden ensimmäinen sprinttikilpailuni. Olen keskittynyt metsäsuunnistukseen, koska tämän vuoden MM-kilpailut ovat metsäkisat. Mielenkiintoista nähdä, onko tekniikkani kunnossa pitkän tauon jälkeen, Robertson kertoo järjestäjien tiedotteessa.

– Vanhojen karttojen perusteella maasto näyttää vaihtelevalta, ja maastotyyppi voi vaihtua kaksi tai kolme kertaa kisan aikana. On tärkeää osata muuntautua vaihtuvaan maastotyyppiin, Robertson toteaa.

Robertson edustaa SM-sprinttiviestissä sunnuntaina 19.5. Tampereen Kooveeta. Kilpailumaasto Vanha Rauma ei ole hänelle juurikaan tuttu.

– Olen toki juossut Norjassa joillakin samankaltaisilla alueilla, Robertson arvelee.

Aleksi Niemi odottaa monipuolista sprinttiä

Juuri ennen Robertsonia lauantain näyttökisassa, kello 14.39, lähtee matkaan Suomen kovin sprinttitykki, Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi. Latvian MM-kilpailuissa sprintin 14. sijalle suunnistanut Niemi odottaa vauhdikasta kisaa.

– Odotan monipuolista sprinttiä, jossa kilpailijat saavat pitää yllä kovaa vauhtia. Luulen kyllä ratamestarin tehneen myös sellaisia pätkiä, joilla täytyy olla tarkkana reitinvalintojen suhteen. Kilpailumaasto näyttää monipuoliselta ja tämän takia uskon, että on tulossa hieno kilpailu, Niemi toteaa tapahtumasivuilla.

Näyttökisan miesten ja naisten sarjoissa lähtöjärjestys määräytyy maailmanrankingin mukaan niin, että pisteissä kärjessä olevat lähtevät sarjojensa lopussa. Robertsonin ja Niemen lisäksi miesten kisan muita loppupään lähtijöitä ovat muiden muassa Hiisirastin venäläinen konkari Andrei Hramov, Angelniemen Ankkurin tanskalainen Andreas Hougaard Boesen, sekä suomalaiset Tampereen Pyrinnön Otto Simosas, Kalevan Rasti Miika Kirmula ja Kooveen Joni Hirvikallio.

Harju toivoo radan haastavan reitinvalinnat ja sujuvuuden

Naisten sarjassa toiseksi viimeisenä, kello 14.13 matkaan lähtee vahvan paluun suunnistuskisoihin tehnyt Venla Harju. Harju ankkuroi Tampereen Pyrinnön voittoon Ruotsin 10mila-suurviestin naisten viestissä kolme viikkoa sitten.

– Odotan monipuolista sprinttiä, joka ehtii haastaa kisan aikana niin reitinvalintataidot ja suunnistuksen sujuvuuden sisäpihoilla kuin myös kovan fyysisen vauhdinpidon.

Harjun paras saavutus MM-kisojen sprintistä on pronssi Sotkamon kotikisoista vuodelta 2013. Vuoden 2017 kisoissa Virossa hän sijoittui neljänneksi.

HaatajaAnnaMM2018SSLTouhoAnna Haataja kilpailee lauantaina Raumalla. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Oululaista SK Pohjantähteä edustava Anna Haataja on myös yksi naisten kisan ennakkosuosikeista. Viime vuonna MM-debyyttinsä tehneellä Haatajalla on sprintistä nuorten MM-pronssia vuodelta 2016.

– Maasto vaikuttaisi ilmakuvien perusteella melko tavanomaiselta suomalaiselta sprintiltä, jossa tullaan pitämään kovaa vauhtia. Tavoitteena on suunnistaa hyvin, jolloin vauhti seuraa usein perässä, kun homma sujuu.

Muita loppupään lähtijöitä naisten sarjassa ovat MS Parman Maija Sianoja, ruotsalaista IFK Göteborgia edustavat Anna Närhi ja Kirsi Nurmi, SK Pohjantähden Sari Anttonen ja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen.

Raumalla annetaan näyttöjä myös nuorten arvokilpailuihin. 16-vuotiaiden nuorten sarjoissa lähtölistan loppuun on sijoitettu kuumat ryhmät. Tyttöjen D16-sarjassa kuumaan ryhmään kuuluu 17 viimeistä lähtijää ja poikien H16-sarjassa 14 viimeistä lähtijää.

Viikonloppu jatkuu sunnuntaina käytävällä SM-sprinttiviestillä.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri