Prisma-rasteilla annettiin viimeiset näytöt suunnistuksen maailmancupin avaukseen - Ruohola ja Anttonen nopeimmat

Sari Anttonen oli naisten nopein Prisma-rasteilla. Kuva: Anu Uhotoinen

Sari Anttonen oli naisten nopein Prisma-rasteilla. Kuva: Anu Uhotoinen

Hiidenkiertäjien järjestämät Prisma-rastit käytiin helatorstaina Karjalohjalla.

Kilpailu oli suunnistajille viimeinen mahdollisuus antaa näytöt ensi viikolla alkavalle suunnistuksen maailmancupin ensimmäiselle kierrokselle Helsinkiin. Samalla Prisma-rastien eliittisarjat olivat maailmanrankin osakilpailu ja kisat houkuttelivatkin paikalle Suomen kärkisuunnistajat.

Sekä miesten että naisten kamppailu kärkipaikoista oli tiukkaa. Huikeassa kevätvireessä ollut MS Parman Akseli Ruohola jatkoi vakuuttavaa menoa ja otti kisan voiton nimiinsä ennen Kalevan Rastin Miika Kirmulaa, tosin niukasti sekunnin marginaalilla. Kolmanneksi suunnisti Pargas IF:n Fredric Portin.

RuoholaAkseliPrismarastitAUhotoinenAkseli Ruohola. Kuva: Anu Uhotoinen

Ensimmäistä pääsarjakauttansa suunnistava Ruohola osasi odottaa kilpailun voittoa. Helsingin maailmancup on ollut alkukesän ykköstavoitteena viime vuonna peräti neljä Suomenmestaruutta 20-sarjassa voittaneelle suunnistajalle. Kauden ensimmäisissä kisoissa Ruohola on nauttinut suunnistamisesta ja se on näkynyt myös tulostaululla. Päivän kilpailun maastotyyppi on Turun seudulta kotoisin olevalle suunnistajalle tuttu.

- Tykkäsin radasta ja maastokin oli ihan loistava. Radan keskivaiheilla oli pari hankalaa väliä ja siinä tuli vähän virhettä. Sain kuitenkin kasattua suorituksen ja jaksoin puristaa loppuun saakka. Kannustus oli tosi hyvä tänään. Melkein tokavikalle rastille asti kuulin kannustuksen ja siitä sai kyllä paljon voimaa viimeiselle välille ja loppusuoralle, Ruohola pohtii sekunnin voittomarginaalin syitä järjestäjien tiedotteessa.

Naisten kisassa käytiin yhtä tiukka kamppailu kisan voitosta, sillä SK Pohjantähden Sari Anttonen kukisti toiseksi tulleen Tampereen Pyrinnön Lotta Karholan niin ikään sekunnilla. Kolmanneksi suunnisti Karholan seurakaveri Venla Harju.

Tampereen Pyrinnön naiset antoivat muille varoituksen vahvasta Venla-joukkueestaan, sillä neljän parhaan joukkoon kiilasi myös Pyrinnön Saila Kinni.

Suunnistuksen Helsingin maailmancupiin valittavat urheilijat julkaistaan 31.5.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri