Jukolan ilmoittautuminen päättyi keskiviikkona - uusi osallistujaennätys on 20 592 suunnistajaa

Kuva: Antti Harkko

Kuva: Antti Harkko

Kangasala-Jukolan ilmoittautuminen päättyi 29.5. ja samalla kirjattiin uusi Jukolan viestin osanottajaennätys: 20 592 suunnistajaa. Asiasta tiedottaa järjestävä organisaatio.

Kangasala-Jukola suunnistetaan 15.-16.6.2019 Kangasalan Heponiemen maastossa.

Vuoden takaisessa Lahti-Hollola Jukolassa saavutettu aiempi osallistujaennätys rikkoutui jo toukokuun alussa, jolloin saavutettiin myös 20 000 suunnistajan rajapyykki ensimmäistä kertaa Jukolan viestin historiassa.

Venlojen viestiin ilmoittautui yhteensä 1 718 joukkuetta, mikä on lähes sata joukkuetta enemmän kuin koskaan aiemmin. Myös Jukola-seitsikoita ilmoittautui mukaan ennätysmäärä, kaikkiaan 1 960 joukkuetta, mikä rikkoo Lahti-Hollolan aiemman ennätyksen 65 joukkueella.

Kangasala-Jukolan pääsihteeri Antti Rantala on osallistujamäärään varsin tyytyväinen.

– Ennätysten rikkoutuminen kertoo suunnistuksen suosiosta ja erityisesti kuntosuunnistajien määrän tasaisesta kasvusta. Myös koko talkooporukalle tämä on hieno palkinto vuosien työstä ja antaa voimia viimeisten viikkojen loppurutistukseen, Rantala sanoo tiedotteessa.

Kangasala-Jukolaan on ilmoittautunut joukkueita kaikkiaan 23 eri maasta. Seuratasolla eniten joukkueita on Jukolan viestiin ilmoittautunut Helsingin Suunnistajista; yhteensä 17 seitsikkoa. Venlojen viestissä Tampereen Pyrintö on saanut kasaan peräti 30 nelikkoa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri