Suomen joukkue on sekoitus nuorta ja vanhaa – päävalmentajan mukaan sprinttiviestissä on mahdollisuudet jopa kärkikolmikkoon

Miika Kirmula kilpailee viikon päästä maailmancupissa. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Miika Kirmula kilpailee viikon päästä maailmancupissa. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Kevään viimeinen katsastuskilpailu käytiin helatorstaina Karjalohjalla ja perjantaina Suunnistusliitto nimesi Suomen joukkueen Helsingin ja Vihdin maailmancup-avaukseen. 

Joukkueessa on mukana kolme äitiyslomalta palaavaa naista eli Venla Harju, Merja Rantanen ja Saila Kinni sekä kolme ensikertalaista aikuisten arvokisatasolla: Veera Klemettinen, Mikko Knuuttila ja Akseli Ruohola. Kierroksen päättävässä sprinttiviestissä nähdään myös vuoden 2013 sprintin maailmanmestari Mårten Boström.

- Näin isoon joukkueeseen mahtuu niin nuorta kuin vanhaakin. Uskon, että kasassa on hyvä kokonaisuus, jolla tehdään hyvää tulosta. Kunhan saamme tasapainoiset suoritukset aikaisiksi, löytyy joukkueesta potentiaalia kärkisijoituksiin, päävalmentaja Petteri Kähäri liiton tiedotteessa.

Viikon kuluttua lauantaina Vihdissä, Nuuksion maastoissa kilpaillaan keskimatka ja sen perään sunnuntaina takaa-ajokisa keskimatkan tulosten pohjalta. Päävalmentajan arvion mukaan maaston tuoma kotikenttäetu on vähäinen.

- Nuuksion maastotyypin hallitsevat suomalaisten lisäksi muut pohjoismaalaiset ja vahvimmat keskieurooppalaiset. Maastossa on samoja elementtejä kuin Norjassa, jossa on harjoiteltu paljon syksyn MM-kisoja varten. Kotikenttäetu tulee lähinnä siitä, että kisaan valmistautuminen tapahtuu tutussa ympäristössä. Sprinttiviestissä yleisön kannustus on tietysti sparraavaa, Kähäri arvioi.

Sprinttiviesti kilpaillaan aivan Helsingin ydinkeskustassa tiistaina 11.6. Päävalmentaja luottaa suomalaisten iskukykyyn myös kaupunkiympäristössä.

- Uskon, että meillä on jopa kärkikolmikkoon mahdollisuuksia, kunhan saman nelikon urheilijat onnistuvat. Sprinttiviestissä yksi 15 sekunnin virhe voi maksaa useita sijoja. Sprinttiviestissä näyttöpaikka aukeaa monelle nuorelle urheilijalle, kun moni kärkiurheilija panostaa maastoharjoitteluun, Kähäri kertoo.

Suunnistuksen MM-kisat käydään elokuussa Norjassa, jossa ohjelmassa on tänä vuonna vain maastomatkoja. Vuoden kuluttua puolestaan kilpaillaan sprinttimatkoilla Tanskassa.

Maailmancupin avauskierroksen ohjelma

Lauantai 8. kesäkuuta keskimatka, Vihti
Sunnuntai 9. kesäkuuta, pitkä matka, takaa-ajo, Vihti
Tiistai 11. kesäkuuta, sprinttiviesti, Helsinki

Suomen joukkue

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri