Teini yllättyi kolmossijasta: "Tuntui ajoittain, että tämä menee aivan vihkoon"

Marika Teini oli suunnisti maailmancupin podiumille. Kuva: SSL

Marika Teini oli suunnisti maailmancupin podiumille. Kuva: SSL

Marika Teini avasi suunnistuksen kansainvälisen arvokisakautensa upeasti ollen kolmas maailmancupin avauskisassa Vihdissä.

Nuuksion maastoissa keskimatkan kisan nopein oli Ruotsin Tove Alexandersson, joka veti matkalla kiinni saamansa Venäjän Natalia Gemperlen toiseksi. Suomen naisten kokonaispanos oli kerrassaan mainio, sillä Venla Harju oli 6. ja Saila Kinni 7.

Teini oli maalissa jopa hieman yllättynyt sijoituksestaan kärkikolmikkoon, sillä meno oli ajoittain epävarmaa.

– Metsässä tuntui ajoittain, että tämä menee aivan vihkoon. Muutamalla rastivälillä tuli vähän hölmöjä virheitä, ei varsinaisesti pummeja, mutta sellaista hakemista, Teini puntaroi tiedotteessa.

Teini on joutunut mukauttamaan harjoitteluaan läpi talven ja kevään viime vuoden EM-keskimatkalla loukkaantuneen jalkansa vuoksi. Tällä taustalla kolmas sija maailmancupin avauksessa sai Teininkin hymyilemään tyytyväisenä.

– Jos joku olisi maastossa kysynyt, uskonko palkintosijaan, olisin sanonut, että älä hulluttele. Sija oli iloinen yllätys, eikä parin minuutin ero kärkeen tällä suorituksella ole sekään paha, summasi Teini päivän plussia.

HarjuVenlaRelayTouhoVenla Harju palasi äitiyslomalta suoraan huipulle. Kuva: SSL

Venla Harju (6.) ja Saila Kinni (7.) tekivät mainiot paluut äitiyslomalta kansainvälisiin kisohin. Harju myönsi, että paluu jännitti normaalistarttia enemmän.

– Jotain pientä jännitystä siinä oli, mutta oli hienoa olla taas mukana. Kisa sujui suunnitelmien mukaan: olin päättänyt, että hidastan, jos on epävarmuutta ja muutaman kerran sen tein, kertasi Harju.

Myös Kinni oli tyytyväinen, syystäkin, sillä edelline top10-sija kansainvälisissä karkeloissa on vuodelta 2016.

– Hiukan rohkeammin olisi voinut muutaman välin mennä. Lähdin aika alussa, ja maastoon tulee uraa, josta myöhemmät lähtijät hiukan hyötyvät. Toka vikalle ei uraa synny, viittasi Kinni lopun vaikeaan jyrkännerastia, jossa teki pienen virheen.

Suomen kärkinaisten takana myös Maija Sianoja, Lotta Karhola ja Sari Anttonen tekivät hyvää jälkeä ollen maalissa sijoilla 13-14. Maailmancup jatkuu sunnuntaina pitkän matkan takaa-ajokilpailuna, jossa lähtöjärjestys määräytyy lauantain tulosten pohjalta siten, että kärkikymmenikkö saa vielä edukseen lisäbonusaikaa.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri