Alexandersson piti muut takanaan – Marika Teini nousi toiseksi maailmancupin takaa-ajossa

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini sijoittui parhaana suomalaisena toiseksi suunnistuksen maailmancupin takaa-ajokilpailussa Vihdissä sunnuntaina.

Pituudeltaan 8,9 kilometrin rata tarjosi reitinvalintatehtäviä ja myös mahdollisuuksia virheisiin. Tove Alexandersson lähti kilpailuun selvässä johtoasemassa. Ruotsalainen teki yhden suurehkon virheen, mutta onnistui siitä huolimatta pitämään kilpakumppanit takanaan.

Kolmantena metsään päässyt Teini ohitti virheitä tehneen Venäjän Natalia Gemperlen, mutta oli vaikeuksissa fyysisesti vahvaa Kamilla Olaussenia vastaan. Norjalainen oli jo jättämässä suomalaista juoksemalla, mutta Olaussenin virheen seurauksena Teini pääsi karkuun ja saapui maaliin toisena.

Teinin ero voittajaan oli 1.30. Olaussen oli kolmas ja Gemperle neljäs.

Teinin takana oli muitakin suomalaisia taistelemassa pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Takaa-ajo kasasi naisia ryhmiin ja lopulliset sijoitukset ratkaistiin vasta viimeisillä rasteilla ja loppusuoralla. Suomalaisnaiset eivät olleet parhaimmillaan lopussa. Venla Harju tuli maaliin seitsemäntenä ollen toinen kymppisakkiin suunnistanut suomalainen.

Kahdenkymmenen joukkoon suunnisti lisäksi viisi suomalaisnaista. Sari Anttonen oli 12:s, Saila Kinni 14:s, Lotta Karhola 15:s, Maija Sianoja 16:s ja Merja Rantanen 20:s. Anna Haataja oli maalissa sijalla 32.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri