Nelosjoukkue Suomen nelikoista paras - kahdeksantena maaliin, mutta virallisissa tuloksissa kuudes

Jesse Laukkarinen nosti Suomen nelosjoukkueen sprinttiviestin kahdeksanneksi ja virallisten tulosten kuudenneksi. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Jesse Laukkarinen nosti Suomen nelosjoukkueen sprinttiviestin kahdeksanneksi ja virallisten tulosten kuudenneksi. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Suomen paras nelikko, Kirsi Nurmi, Joni Hirvikallio, Jesse Laukkarinen ja Jenny Patana taisteli itsensä Helsingissä käydyn maailmancupin sprinttiviestin kuudenneksi.

Ylivoimaisen voiton kilpailussa otti Ruotsi, joka päihitti yli puolella minuutilla toiseksi tulleen Sveitsin. Kolmanneksi maaliin tuli Ruotsin kakkosjoukkue, mutta virallisiin tuloksiin lasketaan vain kunkin maan paras joukkue. Näin kolmanneksi kilpailussa tuli Tsekki. Suomi oli maalissa kahdeksas ja virallisissa tuloksissa kuudes, kun Ruotsin ja Sveitsin toiset joukkueet putoavat pois.

Ruotsin voittokulku alkoi jo ensimmäisellä osuudella, jolla moninkertainen maailmanmestari Tove Alexandersson jätti muut joukkueet kauas taakseen. Takana Suomen nelosjoukkueen aloittaja Kirsi Nurmi teki tasaisen suorituksen, mutta eroa Alexanderssoniin oli vaihdossa yli minuuttia.

- Tuntui, että jouduin lähtemään takarivistä takamatkalta kärkeen. Päätin suunnistaa hyvin ja löysin oikeat retinvalinnat. Olen ihan tyytyväinen ja täällä oli mahtava tunnelma juosta, Kirsi Nurmi kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

NurmiKirsiSprinttiviestiMCAUhotoinenSSLKirsi Nurmi avausosuudella. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Toisella osuudella Sveitsi pääsi mukaan taisteluun Matthias Kyburzin vahvalla juoksulla ja ero Ruotsiin kapeni 25 sekuntiin. Joni Hirvikallio tuli vaihtoon 10:ntenä, kolmanneksi parhaana suomalaisjoukkueena. Ero kärkeen pysyi reiluna minuuttina.

- Pääsin hyvältä paikalta liikkeelle ja fyysisesti oli hyvä jalka. Meno oli sujuvaa ja suunnistus tuntui kotoisalta, varamiehen paikalta maailmancupiin noussut Hirvikallio kertoi tyytyväisenä.

Kolmannella osuudella Jesse Laukkarinen nosti Suomen nelikon kilpailun kuudenneksi (pois lukien kakkosjoukkueet) ja sillä sijalla joukkue pysyi maaliin asti. Myös kärki pysyi samana Ruotsin pitäessä haastaja Sveitsin takana. Kilpailun kolmanneksi nousi Tsekki parhaan osuusajan tehneen Vojtech Kralin kovalla juoksulla.

PatanaJennySprinttiviestiMCAUhotoinenSSLJenny Patana vei ankkuriosuutta. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Laukkarinen oli tyytyväinen suoritukseensa, sillä alla ei ole montaa sprinttiä ja kahdesta edellisestä sprinttiviestistä on tullut hylkäys.

- Pidin pään kylmänä ja nyt tuli onnistuminen. Fyysisesti oli hyvät jalat ja luotin itseeni. Olin valmistautunut hyvin ja tiesin, mistä porteista voi mennä, jos niitä avataan, Laukkarinen kertoi hyvän valmistautumisen ja vahvan harjoittelukauden tuomasta itseluottamuksesta.

Jenny Patana teki ankkuriosuudella tasaisen varman juoksun ja Suomi saapui maaliin kuudentena.

- Tein sen minkä osasin. Juoksu ei ollut ilmiömäinen, mutta pystyin taistelemaan loppuun asti. Oli mahtavaa päästä juoksemaan Suomi-paidassa, niin ikään varasijalta joukkueeseen noussut Patana iloitsi maalissa.

Tulokset

ulvang banneri