Stora Tuna OK voitti Jukolan viestin

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsalainen Stora Tuna OK on voittanut vuoden 2019 Jukolan viestin.

Seitsikko Jesper Svensk, Henrik Johannesson, Olle Kalered, Joakim Svensk, Viktor Svensk, Anton Sjökvist ja Emil Svensk suunnisti tasaisesti kärjen tuntumassa koko yön ja selvitti tiensä ensimmäisenä maaliin Kangasalan Heponiemessä. Joukkueessa suunnisti historiallisesti neljä Svenskin veljestä.

Läpi yön pisimmillään vain kahden minuutin päässä kärjestä käynyt Stora Tuna kukisti lopulta toiseksi sijoittuneen IL Tyrvingin kahdella minuutilla. Tampereen Pyrintö oli parhaana suomalaisjoukkueena kolmas 2:15 kärjestä jääneenä.

Lopullinen kolmen kärki pääsi myös ankkuriosuudelle seitsemän sekunnin sisällä toisistaan. Kovinta kulkua kolmikosta piti Stora Tunan Emil Svensk, joka karkasi omalla hajonnallaan sveitsiläissuunnistajilta, Tyrvingin Matthias Kyburzilta ja Pyrinnön Florian Howaldilta.

Svensk meni menojaan, mutta Kyburz ja Howald kävivät omaa kamppailuaan kakkossijasta. Kyburz jätätti matkan aikana jalalla Howaldia, mutta teki muutamia virheitä ja kaksikko erottui maalissa lopulta 18 sekunnin erolla toisiinsa.

Viestin neljäs oli OK Linne lopulta 2:40 kärjestä. Suurviestejä viime vuodet hallinnut IFK Göteborg oli viestin viides, vaikka menetti viime hetkellä kokoonpanostaan kaksi kovaa miestä, Eskil Kinnebergin ja Fredrik Bakkmanin.

Suomalaisjoukkeiden edustus kymmenen parhaan joukossa oli vahvaa: Kalevan Rasti oli kuudes, Koovee seitsemäs, Paimion Rasti kahdeksas ja Turun Metsänkävijät yhdeksäs.

Tulokset

ulvang banneri