Topi Syrjäläinen MM-kisojen ensikertalainen, Merja Rantasella edessä jo kymmenennet kisat

Merja Rantanen on kokenut MM-urheilija. Kuva: Touho Häkkinen

Merja Rantanen on kokenut MM-urheilija. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen joukkue suunnistuksen MM-kisoihin on nimetty juhannusviikonlopun viimeisten näyttökisojen myötä.

Norjan Östfoldissa 13. elokuuta alkaviin kisoihin lähtee Suomesta kova kahdeksikko: Venla Harju, Saila Kinni, Merja Rantanen ja Marika Teini sekä Miika Kirmula, Elias Kuukka, Aleksi Niemi ja Topi Syrjäläinen, joka on joukkueen ainoa MM-ensikertalainen. Joukkueen kokenein on Merja Rantanen, joka palaa MM-joukkueeseen äitiyslomalta ja lähtee jo kymmenensiin MM-kisoihinsa.

Suomen joukkueen tarkemmat matkajaot ja varamiehet

Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri luottaa joukkueen iskukykyyn ensimmäisissä maastomatkojen MM-kisoissa.

– Lähdemme suhteellisen pienellä joukkueella liikenteeseen, se on uutta tämän maasto- ja sprinttimatkojen MM-kisojen jakamisen myötä. Luotan siihen, että meillä on kasassa tiimi, joka tekee Norjassa hyvää jälkeä. Naisten nelikkomme on aika kokenut ja miesten joukkueemme puolestaan vähän kokemattomampi, mutta jo muutaman vuoden on ollut nähtävissä, että nuori miesten porukka on tulollaan, Kähäri toteaa Suunnistusliiton tiedotteessa.

Suomen MM-joukkue lähtee runsaan viikon kuluttua Norjaan viimeiselle MM-leirilleen, jossa Kähärin mukaan keskitytään oleellisiin juttuihin.

– Ohjelmassa on norjalaisten näyttökisat sekä muutama vähän tehokkaampi harjoitus. Haemme MM-kartoittajan karttoja treeneihin, jotta saamme mahdollisimman relevanttia harjoitusta. Maastossa kasvusto on rehevämpää kuin edellisellä käynnillämme toukokuussa, joten nyt on nähtävissä, mikä näkyvyys on maastossa MM-kisojen aikaan, Kähäri kertoo.

MM-kisoihin on aikaa puolitoista kuukautta, joten urheilijoilla on hyvin aikaa MM-viimeistelyyn.

– Urheilijoilla on hyvin aikaa tehdä vielä perusharjoitusta ja valmistautua MM-kisoihin, viilata kuntoa ja pohtia sekä maasto- ja karttakuvioiden kautta, mitä kisoissa tulee vastaan, Kähäri avaa MM-valmistautumista.

MM-kisojen ohjelma
Tiistai 13.8. keskimatkan karsinta
Keskiviikko 14.8. pitkä matka
Perjantai 16.8. keskimatkan finaali
Lauantai 17.8. viesti

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri