Suunnistuksen nuorten EM-kilpailut käyntiin Valko-Venäjällä - Suomelle avausmatkoilta kaksi mitalia

Kuvituskuva

Kuvituskuva

Nuorten EM-suunnistus Valko-Venäjän Grodnossa alkoi suomalaisittain pronssitahdilla. Touko Seppä oli 18-vuotiaitten sarjassa kolmas ja samaan sijaan ylsi Aarni Ronkainen 16-vuotiaiden sarjassa. Sepän mitalia säesti neljänneksi sijoittunut Topias Arola. Suomen tytöistä kymppikärkeen ehti 16-vuotiaissa viidenneksi suunnistanut Salla Isoherranen. 18-vuotiaissa paras suomalaisnainen oli sijalle 11 sunnistanut Melina Lahdenperä.

Nuorten valmentaja Antti Örn oli tyytyväinen suomalaisten panokseen EM-kisojen avausmatkalla.

- Tulos oli hyvä siihen nähden, että suunnistus oli todella vaativaa. Kartan pääväri oli vihreä – tuntuu, että se on trendi, jossa kansainvälisiä kisoja tällä hetkellä suunnistetaan. Maastossa ei riitä, että menee kahden metrin päähän rastista, vaan pitää uskaltaa mennä rastipisteeseen asti, kuvasi Örn Suunnistusliiton tiedotteessa tiheän kasvillisuuden haastavuutta.

Haastava maasto teki virheistä suuria, eikä virheettömiä tasapainoisia suorituksia juurikaan nähty.

- Kukaan ei tehnyt virheetöntä suoritusta. Suomalaisista moni eteni ihan kärkivauhdissa, mutta sitten tuli 1-2 kunnon koukkua – eikä niissä puhuta 1-2 minuutin virheistä, vaan 5-10 minuutista, Örn selvitti.

Mitalistien suorituksista Örn arvioi löytyneen muutaman minuutin edestä virheitä.

- Palkintopallilla seisovat ne, jotka pystyvät pitämään paketin kasassa, Örn muistutti.

Nuorten EM-kisat jatkuvat lauantaina kilpailtavalla viestillä. Sunnuntaina on vuorossa sprintti.

ulvang banneri