Suomen nuorille kolme EM-viestikultaa

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomen nuorten viestipäivä EM-suunnistuksessa sujui kullan kiilto silmissä, sillä peräti kolme neljästä sarjasta päättyi suomalaisten voittoon. 18-vuotiaiden sarjassa voittajiksi rutistivat joukkueet Aaro Ojala, Topias Arola ja Touko Seppä sekä Mikaela Karjalainen, Maria Määttänen ja Melina Lahdenperä. Menestystä täydensi 16-vuotiaiden tyttöjen kultakolmikko Fanny Kukonlehto, Eeva-Liina Ojanaho ja Salla Isoherranen. 16-vuotiaissa pojissa Suomen joukkue Topias Kemppi, Riku Gröhn ja Aarni Ronkainen oli neljäs.

Nuorten valmentaja Antti Örn oli syystäkin ylpeä nuoresta joukkueestaan.

– Käsittämättömän hieno viestipäivä. Tällaisia on nähty harvoin, jos koskaan. Pidän tätä parhaana viestisaavutuksena nuorten EM-kisoissa, koska kilpailu on viime vuosina kiristynyt niin hirveästi, Örn korosti Suunnistusliiton tiedotteessa.

Menestys laajalla rintamalla kertoo Suomen nuorten kovasta ja laajasta tasosta. Örn muistutti, että kotiinkin jäi monta kovatasoista nuorta.

– Pitkä matka ei kertonut koko totuutta joukkueemme tasosta. Tänään pystyimme paremmin toteuttamaan perussuorittamista: maltettiin myös jarruttaa, jos tuli epävarmuutta. Maasto sopi nyt myös meille paremmin kuin pitkän matkan maasto, sillä näkyvyys oli hieman parempi. Joukkueena selvisimme yhdellä isommalla koukulla, joka tuli 16-vuotiaiden poikien avausosuudella.

Viesteissä onnistumisen siemen iti toimivista joukkueen roolituksista.

– Kaikki tekivät sen, mitä omalla osuudella pitääkin tehdä. Roolitus oli ratkaiseva tekijä menestyksessä ja kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan, Örn kiitteli suojattejaan.

Nuorten EM-kisat päättyvät sunnuntaina sprinttiin.

ulvang banneri