Suomen nuoret sprintissä niukasti EM-mitalien ulkopuolelle

Kuvituskuva: Suomen Suunnistusliitto

Kuvituskuva: Suomen Suunnistusliitto

Suunnistuksen nuorten EM-kisat päättyivät Valko-Venäjän Grodnossa vauhdikkaaseen sprinttiin. Suomalaiset eivät aivan yltäneet mitalivauhtiin, mutta kärkikymmeniköissä nähtiin useita suomalaisia. Tiukimmin mitalista taisteli Touko Seppä, joka oli 18-vuotiaissa viides. Ero kärkeen oli vain seitsemän sekuntia. 16-vuotiaissa pojissa nähtiin lähes yhtä tiivis kärki: Topias Kemppi oli kuudes vain 15 sekuntia kultamitalista. 18-vuotiaissa naisissa peräti kolme suomalaista ehti kärkikymmenikköön: Hanne Hilo oli seitsemäs, Mikaela Karjalainen yhdeksäs ja Melina Lahdenperä kymmenes. 16-vuotiaissa tytöissä Salla Isoherranen jatkoi hienoja suorituksiaan ja oli kahdeksas.

 

Nuorten valmentaja Antti Örn oli tyytyväinen suomalaisten kokonaispanokseen.

– Kisa oli tosi tiukka ja tasainen. Sprintissä korostuu se, miten paljon eri maita on tappelemassa kärkisijoista. Tänään melkein kaikki tekivät tasapainoisen suorituksen ja siihen olen tyytyväinen. Osa antoi fyysisesti tasoitusta eilisellä ruokamyrkytyksellä, josta toki kärsivät monen muunkin maan urheilijat, Örn kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Erityisen tyytyväinen Örn oli siitä, että Suomi voitti jälleen EM-kisojen parhaan maan tittelin.

– Se osoittaa kovan tasomme, eikä siinä mitalien määrä ratkaise. Juhlimme sitä palkintopallilla koko joukkueen voimin – se on merkittävä asia sekä urheilijoille että valmentajille, Örn korosti EM-kisojen päätöspäivänä.

Tulokset

ulvang banneri