Glebov ja Haajanen nopeimmat Kainuun Rastiviikon toisena päivänä

Sofia haajanen oli nopein nainen KRV:n toisena päivänä. Kuva: KRV

Sofia haajanen oli nopein nainen KRV:n toisena päivänä. Kuva: KRV

Kainuun Rastiviikon välipäivä oli sateinen, mutta toista kilpailupäivää Sotkamon Tipasojalla vietettiin jälleen poutasäässä. Lämmin sää houkutteli suunnistajia Tipasojan kankaille, jopa Rastiviikon avauspäivää enemmän. Tiistaina kuntosuunnistussuorituksia kirjattiin yhteensä peräti 1352.

Eliittisarjojen kärki on tasainen

Toisen osakilpailun jälkeen naisten eliittisarjan (D21E) tilanne Rastiviikon kokonaiskilpailussa on tiukka. Rastiviikkoa johtaa Sofia Haajanen (SK Pohjantähti), joka voitti toisen osakilpailun ennen Paimion Rastin Inga Dambea 39 sekunnilla. Kahden osakilpailun jälkeen naisten välistä eroa on vain 59 sekuntia.

Kolmantena naisten sarjassa on SK Pohjantähden Heini Wennman (+1.20), joka oli toisessa osakilpailussa niin ikään kolmas. Haastattelussa Inga Dambe totesi maaston olleen raskaampi ensimmäiseen päivään verrattuna.

– Yksi pieni virhe tuli, hän kertasi suoritustaan.

Miesten H21E -sarjan kärkikolmikko Rastiviikon toisen osakilpailun jälkeen on Ruslan Glebov, Joni Hirvikallio (+3.45) ja Aleksi Karppinen, Ikaalisten Nouseva-Voima, (+4.00). Toisessa osakilpailussa Glebov oli selkeä voittaja ennen hienosti suunnistanutta Joni Hirvikalliota, joka jäi Gleboville 1.30.

– Aika hyvä suoritus, vaikka tuntui pahalle. Ei ole helppo askel, kun tuntuu, että turpiin tulee, totesi kärkipaikkaa pitkään pitänyt Hirvikallio (KooVee) odotellessaan Glebovia maaliin.

Kokonaiskilpailua johtavalta Glebovilta (OK Ravinen, SWE) tiedusteltiin maalissa, mikä on miehen menestyksen salaisuus. Vastaus oli yksinkertainen:

– No secrets, no mistakes.

KRV-konkari Lakanen kolmas tiistaina

Tiistaina kolmanneksi suunnistanut moninkertainen KRV-voittaja Jani Lakanen (KooVee) tuuletti maalissa tyytyväisenä ja totesi tähdänneensä henkilökohtaiseen huippuunsa tänne Kainuuseen, ja se onnistui.

– Mielettömän hyvältä tuntui painaa tänään, Lakanen kertoi.
– Pohja saa olla juuri tuollainen. Se tarjoaa mielenhallintaa.

Tulokset

ulvang banneri