Nuorten MM-suunnistukset käyntiin Tanskassa – Inka Nurminen parhaana suomalaisena yhdeksäs

Naisten finaalin rataa.

Naisten finaalin rataa.

Suunnistuksen nuorten MM-kilpailut käynnistyivät sunnuntaina 7.7. Tanskassa Aarhusin kaupungissa järjestetyllä sprinttimatkalla. Perjantaihin asti kestävän kisaviikon avauksen paras suomalainen oli Inka Nurminen, joka sijoittui sarjansa yhdeksänneksi ja jäi kisan voittajalle 34 sekuntia. Naisten kisan kärkikolmikon muodostivat Sveitsin Eline Gemperle, Ruotsin Tilda Ösberg ja Britannian Grace Molloy.

Miesten kisassa parhaan suomalaissuorituksen teki Teemu Oksanen, sijoittuen sijalle 18, 41 sekuntia kärkeen jääneenä. Miesten kärkikolmikkoon suunnistivat Australian Aston Key, Ruotsin Samuel Pihlström ja Ranskan Guilhem Elias. Sprintti on osoittautunut usein haasteellisimmaksi matkaksi Suomen joukkueelle ja sitä se oli tälläkin kertaa.

-Oli tosi vaikea sprintti. Ei oltu taidollisesti ajan hermolla, eikä joukkueelta nähty yhtään virheetöntä suoritusta. Inka pääsi lähimmäksi ja oli vielä varvauksessa mitalivauhdissa, mutta teki lopussa yhden isomman virheen ja tossukin vähän painoi, nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn kertasi kisan jälkeisiä tunnelmia.

Se, että osa urheilijoista ei panosta sprinttiin samalla tavalla kuin maastomatkoille, näkyy tuloksissa. Örn kuvailee sprinttiä hankalimmaksi matkaksi menestyä, sillä potentiaalisia menestysmaita on maastomatkoihin verrattuna moninkertainen määrä.

-Toki odotuksena oli, että muutamat pystyisivät suoriutumaan niin, että päästäisiin kärjen tuntumaan. Valmistautuminen meni hyvin, mutta tänään ei onnistuttu tekemään sellaisia suorituksia, kuin tällä tasolla pitäisi. Luulen ettei ole kuitenkaan hirveän vaikea kääntää taistelufiilistä huomiselle, Örn toteaa ja viittaa huomenna suunnistettavaan pitkän matkan kilpailuun.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri