Suunnistuksen nuorten MM-kilpailut päätökseen Tanskassa - Suomi viesteissä mitalien ulkopuolelle

Kuvituskuva

Kuvituskuva

Nuorten MM-kilpailujen päätöspäivänä Tanskassa kilpailtiin sekä naisten että miesten viestit. Suomelta molempiin viesteihin osallistui kaksi joukkuetta. Suomalaisittain parhaimman sijoituksen otti naisten ykkösjoukkue, joka ylsi aivan mitalin tuntumaan neljänneksi, jääden kolmanneksi sijoittuneesta Ruotsin joukkueesta vaivaisen sekunnin päähän. Kilpailun voittoon suunnisti Iso-Britannia, ennen toiseksi tullutta Venäjää. Suomen joukkueessa suunnistivat Inka Nurminen, Anu Tuomisto sekä ankkuriosuudella hyvää vauhtia pitänyt ja näissä kisoissa jo henkilökohtaisen maailmanmestaruuden pitkällä matkalla ottanut Ida Haapala. Suomen kakkosjoukkue oli 11. joukkueella Elisa Mattila, Siiri Silvennoinen ja Melina Lahdenperä.

 

-Neljäs sija on tosi hyvä, vaikka se katkeralta tuntuukin hetkellisesti. Kai tämä kuuluu urheiluun yhtä lailla. Vaikka kokonaispanos oli hyvä, jos olisi oltu sekunnin nopeampia, olisi jäänyt erilainen mielikin. Lähellä oli taas, Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn toteaa Suunnistusliiton tiedotteessa.

Miesten kilpailussa selvään voittoon suunnisti Norja, tullen maaliin ankkurinsa Kasper Fosserin johdolla hieman yli kaksi minuuttia ennen Ruotsin joukkuetta. Pronssimitalit mukaansa nappasi kolmanneksi sijoittunut Ranska. Suomen ykkösjoukkue sijoittui kahdeksanneksi kokoonpanolla Teemu Oksanen, Aaro Aho sekä Mikko Eerola. Epävirallisissa tuloksissa Suomen sijoitus oli 10:s, sillä lopullisiin tuloksiin laskettiin vain jokaisen maan parhaiten sijoittunut joukkue. Suomen kakkosjoukkue oli lopulta 11:s. Joukkueessa suunnistivat Samuli Peltola, Arttu Lindqvist sekä Touko Seppä.

MM-kilpailut päättyivät siis viesteihin Tanskassa ja Suomen saldoksi kisoista jäi Ida Haapalan MM-kulta pitkällä matkalla. Suomen joukkueen hyvä valmistautuminen kilpailuihin eivät Örnin mukaan näkyneet toivotulla tavalla lopputuloksissa. Örn kuitenkin muistuttaa että joukkueen ikärakenne moneen muuhun maahan verrattuna selittää fyysisiä ja taidollisia eroja. Suomen laaja taso ja menestys EM-kisoissa lupaavat hyvää tulevaisuutta varten.

-Mielestäni valmistauduttiin taidollisesti paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Se, että me ei kuitenkaan taidollisesti pärjätty, oli pieni yllätys. Se, että ollaan fyysisesti jonkin verran jäljessä, ei huoleta, sillä joukkue on nuorempi kuin koskaan näissä kisoissa. Vain kaksi joukkueesta vaihtaa sarjaa, eivätkä ikänsä puolesta pääse ensi vuonna nuorten MM-kisoihin.

Tulokset

- Otto Känkänen 

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri