Suomalaiset selvittivät keskimatkan karsinnan, mutta parannettavaakin jäi: ”Tällä suorituksella ei finaalissa olisi ollut mitään sanottavaa”

Miika Kirmula tiistain karsinnassa. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Miika Kirmula tiistain karsinnassa. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Suunnistuksen MM-kisat alkoivat tiistaina Norjan Östfoldissa keskimatkan karsinnalla, joka sujui suomalaisittain mainiosti.

Kaikki seitsemän karsintaan startannutta suomalaista selvittivät tiensä perjantaina käytävään finaaliin. Parhaat lähtöasemat finaaliin saivat Marika Teini ja Aleksi Niemi, jotka sijoittuivat erissään kolmannelle sijalle.

Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri oli tyytyväinen suomalaisten esityksiin MM-avauksessa.

- Tavoite saavutettiin, kun kaikki seitsemän selvisivät finaaliin. Urheilijoiden tekeminen oli hyvää paria pientä kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Tästä on hyvä jatkaa finaaleja kohti hyvällä ilmeellä, Kähäri kiitteli Suunnistusliiton tiedotteessa.

Karsintaradat tarjosivat suunnistajille esimakua loppuviikon haasteista: rinnerasteja ja "tyhjiä" alueita, joissa kartalla oli vähän luettavaa. Erässään viidenneksi suunnistanut Miika Kirmula kuvasi karsintaa varsin odotetuksi.

- Kartta oli hyvä, parempi kuin harjoituksissa – eikä radalla tai maastossa ollut mitään yllättävää. Pieniä virheitä tuli liikaa, tällä suorituksella ei finaalissa olisi ollut mitään sanottavaa. Tosin säästelin vähän paukkuja ja yritin mennä varmasti, Kirmula summasi aamupäivän karsintakisansa.

Naisten erävoitot ottivat norjalaiset Anne M. Hausken Nordberg ja Kamilla Olaussen sekä Tanskan Cecilie Friberg Klysner. Miehissä paikkansa viimeisten finaalilähtijöiden joukossa varmistivat erävoitoilla Norjan Olav Lundanes, Ranskan Lucas Basset ja Sveitsin Matthias Kyburz.

Suunnistuksen MM-kisat jatkuvat keskiviikkona pitkän matkan finaalilla, jossa suomalaisista ovat mukana Harju, Rantanen ja Teini sekä miehissä Kirmula ja Elias Kuukka.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri