Elias Kuukka ylsi uran parhaaseen MM-sijoitukseen, mutta pettyi rataan

Elias Kuukka keskiviikon MM-pitkällä. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Elias Kuukka keskiviikon MM-pitkällä. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Suunnistuksen MM-pitkä matka päättyi jo neljännen kerran peräkkäin Norjan Olav Lundanesin voittoon.

Parhaiten norjalaisen suunnistuskuninkaan menoon vastasi nuori Kasper Fosser, joka otti melkeinpä sensaatiomaisesti hopeaa. Parikymppinen nuorten MM-kisojen moninkertainen mitalisti Fosser jäi Lundanesille 1.39 ja osoitti olevansa valmis haastamaan esikuvansa. Sveitsin Daniel Hubmann otti pronssia, joka oli hänen pitkän uransa 28. MM-mitali.

Suomen miehistä Elias Kuukka otti kirkkasti uransa parhaan MM-sijoituksen ollen 14. Eroa kärkeen kertyi runsaat seitsemän minuuttia. Kuukka oli varovaisen tyytyväinen suoritukseensa, mutta löysi myös korjattavaa.

- Kisa ei ollut helppo. Alussa pääsin vauhtiin vähän tahmeasti, mutta jaksoin kuitenkin tehdä töitä loppuun asti. Sellaista hyvää flowta en oikeastaan löytänyt, mutta suoritus oli silti urani paras, Kuukka arvioi Suunnistusliiton tiedotteessa.

MM-pitkä matka tarjosi miehille muun muassa kaksi pitkää reitinvalintaväliä, joista pidempi oli noin 3,5 kilometriä. Kuukka summasi tuoreeltaan suorituksen plussiksi juuri pitkien välien reitinvalinnat.

- Onnistuin niissä ilmeisesti aika hyvin. Silti rata oli hieman pettymys, sillä pelto- ja tiejuoksua oli enemmän, mitä odotin, Kuukka mietti.

Suomen toinen pitkän matkan mies, Miika Kirmula oli kisan 16. Se on yhtä pykälää heikompi kuin miehen viime vuotinen sija MM-pitkällä. Kirmulalle eroa kärkeen kertyi lähes 10 minuuttia ja mies oli maalissa pettynyt.

Voitto kotikentällä pitkällä matkalla maistui Lundanesille.

- Kolmen vuoden tavoite täyttyi tänään ja olen siitä erittäin onnellinen. Yritin unohtaa kisan tärkeyden ja tehdä normaalin suunnistussuorituksen. Kasperin menestys ja nousu miesten maajoukkueeseen on ollut iso yllätys, melkeinpä shokki meille, Lundanes kehui nuorta manttelinperijäänsä.

Suunnistuksen MM-kisat jatkuvat perjantaina keskimatkan finaalilla.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri