Marika Teini neljännestä sijastaan: "Oman tasoiseni suoritus"

Marika Teini suunnitis MM-pitkänmatkan neljänneksi. Kuva: Pirjo Valjanen / SSL

Marika Teini suunnitis MM-pitkänmatkan neljänneksi. Kuva: Pirjo Valjanen / SSL

Ruotsin Tove Alexandersson voitti suunnistuksen pitkän matkan MM-kultaa jo neljännen kerran peräkkäin. Lina Strand täydensi ruotsalaisten päivää ja Sveitsin Simona Aebersold oli kolmas. Alexanderssonin voitto irtosi ylivoimaisesti, sillä eroa Strandiin kertyi yli kuusi minuuttia.

Suomen Marika Teini taisteli loppuun asti pitkän matkan mitalista. Mitali jäi lopulta 12 sekunnin päähän, mutta Teini oli lopputulokseen tyytyväinen.

- Olen varmaan maailmanhistorian ainut, joka on tyytyväinen neljänteen sijaan. Sijoitukset eivät minua niin inspiroi, vaan olen tyytyväinen siihen, että pystyin tekemään oman tasoiseni suorituksen, Teini totesi.

Neljäs sija on Teinille uran paras kansainvälinen sijoitus pitkän matkan kisassa, ja jalkavaivojen rikkomaan harjoitustaustaan nähden erinomainen suoritus.

- Olin jo tyytyväinen siihenkin, että pääsin viivalle. Yritin hyödyntää omat vahvuuteni ja etsin reitinvalintoihin mahdollisimman paljon maastoa alle. Silti oli valitettavan paljon nurmikkorullailua tarjolla. Ajasta olisi ehkä puolesta minuutista minuuttiin voinut puristaa pois, mutta isoin virhe oli 10 sekuntia, kuvasi Teini ehyttä suoritustaan.

Teinin tultua maaliin tuloslistalla näkyi hetken aikaa hänelle hylkäys, sillä leima puuttui viimeiseltä rastilta. Tammikuussa tehty sääntömuutos käänsi tilanteen Teinin eduksi, sillä uuden säännön mukaan suoritus voidaan hyväksyä, jos leimaus on havaittavissa muuten. Teinin leimaus näkyi tv-kuvissa ja sen todisti runsas yleisö kisapaikalla.

Muista suomalaisista Venla Harju oli hienosti kuudes, ja oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Sijoitus oli Harjun uran paras MM-pitkällä.

- Kokonaisuus oli hyvä, ja jaksoin tehdä töitä, vaikka etureidet eivät aivan toimineetkaan lopussa. Siitä olen iloinen, että nyt voi ajatella olevansa kaikkien matkojen taitaja, mietti Harju, joka on ollut kaikilla MM-matkoilla kärkikuusikossa.

Merja Rantanen oli raskaassa kisassa sijalla 17.

Suunnistuksen MM-kisat jatkuvat perjantaina keskimatkan kilpailulla.

Lue myös: Elias Kuukka ylsi uran parhaaseen MM-sijoitukseen, mutta pettyi rataan
Lue myös: Tulokset
Lue myös: Suunnistuksen MM-kisojen ohjelma

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri