Aukeaako Suomen mitalitili perjantain MM-keskimatkalla?

Marika Teini on Suomen mitalitoivo. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Marika Teini on Suomen mitalitoivo. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Suunnistuksen MM-kisojen toinen ja samalla viimeinen henkilökohtainen matka ratkaistaan perjantaina, kun jaossa on keskimatkan mitalit.

Ensimmäinen naisten kilpailija starttaa matkaan kello 14.27 ja viimeinen kello 16.15.

Marika Teini saavutti viime kaudella keskimatkalta Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa. Keskiviikon pitkällä matkalla hän oli neljäs ja näillä näytöillä hän on yksi kilpailun mitalisuosikeista. Teinin kilpailu alkaa kello 16.01.

Kaikilla neljällä suomalaisnaisella on mahdollisuudet huippusijoitukseen. Saila Kinni starttaa kello 15.25, Merja Rantanen 15.53 ja Venla Harju kello 15.59.
Voittajasuosikista ei ole epäselvyyttä: hän on Tove Alexandersson, vaikka vuoden takainen MM-keskimatka Latviassa ei mennytkään aivan putkeen. Ruotsalaisen totaalisen eksymisen myötä maailmanmestaruuden voitti Venäjän Natalia Gemperle. Teinin takana pronssin otti yllätyksellisesti Ranska Isia Basset.

TeiniMarikaHopea2018SSLMarika Teinin hopeamitali Latvian kisoissa. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Miesten kisa ratkaistaan naisten kilpailun päätyttyä. Kaikki kolme suomalaista selvittivät tiensä tiistain karsinnasta finaaliin. Topi Syrjäläisen lähtöaika on 18.12, Miika Kirmulan 18.20 ja Aleksi Niemen 18.34.

Niemi2AleksiMiddleQualPVSSLAleksi Niemi tiistain karsinnassa. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Vuoden 2018 keskimatkan miesten maailmanmestari ei ole mukana puolustamassa mestaruuttaan jalkavaivojen vuoksi. Sen sijaan himmeämmät mitalit saavuttaneet sveitsiläiset Florian Howald ja Daniel Hubmann ovat mukana kilpailussa.

Tulokset ja lähtölistat

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri