Lundanes kukisti Bergmanin – ruotsalaismiesten edellisestä maastomatkan maailmanmestaruudesta kulunut jo 24 vuotta, ja odotus jatkuu

Kuva vuoden 2018 MM-kisoista. Kuva: ouho Häkkinen

Kuva vuoden 2018 MM-kisoista. Kuva: Touho Häkkinen

Miika Kirmula hienosti seitsemäs.

Pitkän matkan maailmanmestari Olav Lundanes kruunattiin jo toisen kerran maailmanmestariksi suunnistuksen MM-kilpailuissa Östfoldissa Norjassa.
Perjantain 6,1 kilometrin kilpailussa Ruotsin Gustav Bergman ja Norjan Olav Lundanes taistelivat raivoisasti kullasta.

Yksikään ruotsalainen mies ei ole vielä onnistunut voittamaan keskimatkan tai sitä edeltäneen pikamatkan maailmanmestaruutta MM-kisojen historiassa. Lisäksi maastomatkojen puolella edellinen ruotsalainen miesmaailmanmestari on Jörgen Mårtensson vuodelta 1995. Siis 24 vuoden takaa.

Gustav Bergmanista odotettiin seuraavaa mestaria, eikä kulta jäänyt kauas. Odotus kuitenkin jatkuu ainakin kaksi vuotta, sillä Lundanes oli maalissa 11 sekuntia nopeampi.

Ruotsalaisille kävi harmillisesti myös pronssikamppailussa, kun pitkällä matkalla pettymään joutunut Magne Dähli oli keskimatkalla lopulta sekunnin nopeampi kuin Jukolan viestin voittaja-ankkuri Emil Svensk. Näin kaksi mitalia pujotetaan norjalaisten kaulaan perjantai-iltana.

Suomalaissuunnistajista Miika Kirmula lähestyy maailman kärkeä. Siitä osoituksena keskimatkan komea seitsemäs sija. Maalissa ero voittajaan oli 1.57 ja mitali olisi irronnut vajaat puolitoista minuuttia paremmalla ajalla.

Aleksi Niemi oli kilpailun 12:s. Lundanes eteni radan 2.41 Niemeä nopeammin. MM-ensikertalainen Topi Syrjäläinen oli kilpailussa sijalla 25 reilut viisi minuuttia Lundanesia hitaampana.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri