Venla Harju pettyi osuuteensa - "Reitinvalinta oli huono, mutta toteutin sen myös huonosti"

Marika Teini lähetti Merja Rantasen ankkuriosuudelle. Kuva: suunnistaja-lehti@suunnistusliitto.fi

Marika Teini lähetti Merja Rantasen ankkuriosuudelle. Kuva: suunnistaja-lehti@suunnistusliitto.fi

Suunnistuksen MM-kisat päättyivät naisten osalta Ruotsin voitonjuhliin. Sveitsi jäi niukasti hopealle ja Venäjä vei pronssin. Suomen viestitrio Venla Harju, Marika Teini ja Merja Rantanen oli kisassa kuudes jääden voittajalle yli kuusi minuuttia.

Venla Harju aloitti Suomen viestin ja tuli vaihtoon yhdeksäntenä pari minuuttia kärjessä vaihtaneen Ruotsin jälkeen. Harju jäi kärjelle lopun virheellään, jossa hän ajautui huonokulkuiselle alueelle.

- Reitinvalintakin oli siinä huono, mutta toteutin sen myös huonosti. Ajauduin menemään suoraan vihreään, jonne ei pitänyt mennä. Muuten suunnistin hyvin ja vauhtikin oli sellaista, että olisin pysynyt kärjen vauhdissa. Olisin toivonut enemmän norjalaista suunnistusta, sillä nyt ainoat kunnon reitinvalintaa tarjonneet välit olivat tv-välejä, Harju pohti Suunnistusliiton tiedotteessa.

Toisella osuudella viestistä muodostui kahden kauppa. Sveitsin 21-vuotias Simona Aebersold puristi ohi Ruotsin Tove Alexanderssonista. Jalkavaivoista kärsinyt Marika Teini vei Suomen toista osuutta nostaen sijoitusta yhdellä. Ero kärkeen kasvoi neljään minuuttiin. Ankkuriosuudella Merja Rantanen nosti Suomen sijoituksen kuudenneksi.

- Nautin koko rahan edestä. Lähtiessä oli rauhallinen olo, sillä tiesin, että voin tehdä vain sen, mitä osaan ja sen tein. Suoritus oli viikon paras, Rantanen arvioi.

Ruotsin Karolin Ohlsson ratkaisi viestin voiton ankkuriosuuden viimeisillä sadoilla metreillä. Kovana juoksijana tunnettu Ohlsson puristi väkisin Sveitsin Julia Jakobin ohi.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri