Kuusi maata mitaleille suunnistuksen MM-kilpailuissa – Ruotsi ylivoimainen, Tanska katosi mitalitaulukosta

Miesten hopealle suunnistanut kolmikko. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Miesten hopealle suunnistanut kolmikko. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Suomi mitalitilaston neljäs.

Suunnistuksen MM-kilpailut päättyivät lauantaina käytyihin viesteihin. Mitaleita jaettiin viikon aikana kolmella matkalla sekä miehissä että naisissa.

Mitalitaulukon ylivoimainen ykkönen oli Ruotsi, joka putsasi pöydän naisten puolella. Tove Alexandersson voitti molemmat henkilökohtaiset matkat ja lisäksi sinikeltaiset naiset voittivat viestin. Ruotsalaisten juhlat jatkuivat miesten viestissä, jonka Ruotsi voitti selvällä erolla Suomeen.

Kaikkiaan kuusi maata saavutti Norjan MM-kisoissa mitaleita. Olav Lundanes toi Norjalle miesten henkilökohtaiset kullat ja kaikkiaan isäntämaa sai neljä mitalia. Sveitsi jäi ilman maailmanmestaruuksia, mutta perinteinen suunnistuksen huippumaa nappasi neljä mitalia.

Suomi sai kaksi mitalia miesten viestihopean ja Venla Harjun keskimatkan pronssin myötä. Venäjä sai kaksi pronssia ja ranskalaisten oli tyytyminen yhteen pronssiin.

Verrattuna aiempiin MM-kisoihin on huomionarvoista, että Sveitsi ja Ranska ovat menettäneet asemiaan mitalitaulukossa ja Tanska on kadonnut taulukosta kokonaan. Tanskan menestyssukupolvi on pääosin lopettanut lajin ja Maja Alm satsaa yleisurheiluun. Toisaalta on hyvä pitää mielessä, että MM-kisojen jakautuminen vuorovuosina maasto- ja sprinttikisoihin on vähentänyt mitalimatkojen määrää kisoissa. Juuri tämän vuoksi myös Suomen kaksi mitalia Norjasta on huomattava parannus edellisvuosien 1-2 mitalin kisoihin.

Ensi vuonna sprinttimatkojen MM-kilpailut käydään Tanskan Vejlessä ja Koldingissa. Onkin mielenkiintoista nähdä, tekeekö Tanska paluun mitalitaulukon kärkeen.

Suunnistuksen MM-kisojen 2019 mitalitaulukko

 

  Kulta Hopea Pronssi Yht
Ruotsi 4 2   6
Norja 2 1 1 4
Sveitsi   2 2 4
Suomi   1 1 2
Venäjä     2 2
Ranska     1 1

 

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri