HS: Fredric Portin on hakenut suunnistusmaajoukkueen päävalmentajan paikkaa

Fredric Portin Latvian MM-kilpailuissa. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Fredric Portin Latvian MM-kilpailuissa. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Vuosi sitten maajoukkueuransa lopettanut Fredric Portin on hakenut Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentajan tehtävään. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Kestävyysurheilu.fi selvitti viime viikolla Plus-artikkelissaan muutaman lajin parissa toimivan henkilön kiinnostusta tehtävään. Moni valmentaja ilmoitti, ettei ole hakenut, mutta ranskalainen Thierry Gueorgiou on hakenut tehtävään.

Gueorgiou vastasi varsin varautuneesti Kestävyysurheilu.fi:n uteluihin mahdollisesta päävalmentajuudesta, ja sama linja jatkuu myös Helsingin Sanomille.

- En oikeastaan voi sanoa paljoa, koska prosessi on niin alussa. Ruotsissa toivotaan minun jatkavan tehtävässä, mutta katson myös, mitä Suomessa tapahtuu. On siis liian aikaista sanoa mitään tulevaisuudesta, ranskalainen sanoi HS:lle.

Helsingin Sanomat tietää, että 29-vuotias Portin on hakenut tehtävään.

- Päävalmentajan tehtävä olisi askel eteenpäin. Ensin viikon aikana pitäisi kuulua jotain ainakin minulle päin, mikä on tilanne, Portin sanoi HS:lle.

Yhteensä 16 kertaa MM-kisoissa startannut Portin saavutti parhaimmillaan 10:nnen sijan Strömstadin MM-kisojen keskimatkalla vuonna 2016. Samana vuonna hän oli viestissä viides yhdessä Miika Kirmulan ja Mikko Sirénin kanssa.

Portin on myös moninkertainen lajin Suomenmestari ja SM-mitalisti. Koulutukseltaan Portin on äidinkielen opettaja (ruotsi) ja tällä hetkellä hän työskentelee Suomen ruotsinkielisen suunnistusliiton FSO:n päävalmentajana. Lisäksi hän toimii valmentajana Suomen suunnistusliiton Team Kisakallio -ryhmässä.

Menestysvuosinaan Portin edusti Paimion Rastia ja norjalaista Halden SK:ta, mutta vaihtoi kuluvaksi kaudeksi Pargas IF:n väreihin. Vielä kevään FinnSpringissä Portin sijoittui miesten eliittisarjassa kolmanneksi, eikä tuolloin sulkenut täysin ovea mahdolliselta MM-edustukselta.

Norjassa Suomea miehistä edustivat kuitenkin Miika Kirmula, Elias Kuukka, Aleksi Niemi ja Topi Syrjäläinen.

-Juho-Veikko Hytönen

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri