Kirmula ja Rantanen suunnistuksen Suomen mestareiksi

Miika Kirmula voitti Suomen mestaruuden pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Miika Kirmula voitti Suomen mestaruuden pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Miika Kirmula ja Merja Rantanen veivät pääsarjojen suunnistuksen SM-pitkän Suomen mestaruudet tänään Fiskarsissa.

Miesten kilpailussa Kalevan Rastin Kirmula käytti 15,8 kilometrin rataan 1:26:19. Eroa toiseksi tulleeseen Olli Ojanahoon kertyi 1:30. Ojanaho taisteli Kirmulan kanssa voitosta reilusti yli radan puoliväliin asti, mutta Ojanahon virhe 20:llä rastilla pudotti hänet voittotaistosta.

Kilpailun kolmas oli ukrainalainen Ruslan Glebov, mutta SM-pronssimitali pujotettiin Tampereen Pyrinnön Elias Kuukan kaulaan.

–Välillä piti suunnistaa tarkemmin ja välillä sai juosta kovaa. Lähdin nauttimaan ja sitä kautta pystyin vetämään aika rennosti. Eilisen perusteella tiesin että jos ei tee virhettä, vauhti riittää hyvin, kommentoi Kirmula SSL:n lehdistötiedotteessa.

Naisten pääsarjassa Merja Rantanen käytti 11,2 kilometrin rataan 1:14:09. Toiseksi tullut Lotta Karhola jäi Rantaselle tasan minuutin ja pronssimitalisti Mira Kaskinen 2:58. Rantanen erottautui kanssakilpailijoistaan jo pitkällä 3-4-rastivälillä, eikä sortunut loppuradalla merkittäviin virheisiin.

rantanen sm touhoMerja Rantanen naisten sarjan Suomen mertariksi. Kuva: Touho Häkkinen

–Olen tyytyväinen päivän suoritukseen. Metsässä ajattelin että tämä on niin hauskaa, että ihan sama mikä sijoitus on. On nautinnollista suunnistaa tuollaisessa metsässä ja hyvällä kartalla. Kartta kun on priima, se tekee suunnistustyöstä helppoa, Rantanen kertoo.

Hyvä lopputulos jätti silti jossiteltavaa takautuvasti Norjan MM-kisoille.

–En tiedä onko jopa parempaa virettä nyt kuin oli MM-kisoissa ja se on tietenkin todella harmi. Jäi vähän tunne ettei pystynyt kaikkea parastaan antamaan siellä.

Vielä aamulla Rantanen arpoi olisiko flunssa iskemässä, mutta päivän lopputulos kumosi epäilyt. Rantanen antaa kehuja myös ratamestarityölle.

–Mukavaa rytmitystä. Ratamestari halusi alussa ottaa voimia pois ja sitten vedettiin vähän tiukempia rastivälejä ja lopussa oli enemmän vauhdikasta pätkää. Sain Sailaa kiinni, kun meinasi alkaa olla vähän heikompi hetki. Se antoi lisää buustia.

Maajoukkuesuunnistajat Marika Teini ja Venla Harju eivät olleet kilpailussa mukana.

Tulokset ja GPS-seuranta

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri