Suomalaissuunnistajilla erittäin heikko päivä maailmancupin keskimatkalla Sveitsissä

Elias Kuukka oli paras suomalainen suunnistuksen maailmancupissa perjantaina. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Elias Kuukka oli paras suomalainen suunnistuksen maailmancupissa perjantaina. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Suomalaisilla oli erittäin vaisu päivä suunnistuksen maailmancupin Sveitsin kierroksen avauspäivän keskimatkalla perjantaina Laufenissa.

Kilpailussa oli mukana 15 suomalaista, mutta lopputuloksista ei löydy yhtään sinivalkoisen suunnistajan nimeä 20 parhaan joukosta.

Miehissä Sveitsin Joey Hadorn otti uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa. Hadorn oli seitsemän kilometrin radalla yhdeksän sekuntia maanmiestänsä Daniel Hubmannia nopeampi. Ruotsin Martin Regborn oli kolmas.

Elias Kuukka piti parasta suomalaisvauhtia suunnistamalla sijalle 21. Ero Hadorniin oli kolme ja puoli minuuttia. Miika Mirmula oli sijalla 30.

Naisten 6,2 kilometrin kilpailussa ei nähty kärjessä yllätyksiä. Ruotsin Tove Alexandersson voitti kilpailun peräti kahden minuutin ja 35 sekunnin marginaalilla. Alexandersson on voittanut kaikki kauden viisi maailmancup-starttia. Kisan kakkonen oli Sveitsin Simona Aebersold ja kolmas Sabine Hauswirth.

Maija Sianoja oli parhaana suomalaisena 23:s. Alexandersson oli reilut kahdeksan minuuttia nopeampi. Kolmenkymmenen parhaan joukkoon suunnistivat myös Saila Kinni ja Venla Harju.

Marika Teini keskeytti kilpailun.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri