Maailmancupin keskimatka oli suomalaisilta pohjakosketus: Karholalle tikkejä, Kirmula sairaalaan – kahden muun viikonlopun jatko epävarmaa

Maija Sianoja vastasi suomalaisnaisten parhaasta sijoituksesta Sveitsin maailmancupin keskimatkalla. Kuva vuoden 2018 MM-kisoista. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Maija Sianoja vastasi suomalaisnaisten parhaasta sijoituksesta Sveitsin maailmancupin keskimatkalla. Kuva vuoden 2018 MM-kisoista. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suunnistuksen maailmancupin Sveitsin kierros alkoi suomalaisittain heikosti ja huonon onnenkin sävyttämänä, sillä keskimatka verotti monen suomalaisen starttimahdollisuuksia myös viikonlopun muihin kisoihin.

Suomalaisista parhaat sijoitukset saivat Elias Kuukka (21.) ja Maija Sianoja (23.).

Kuukka kaipasi suoritukseensa rutiinia ja sujuvuutta. Kisa käytiin mäkisessä maastossa, jossa jyrkät rinteet tarjosivat haastavaa rinnesuunnistusta.

– Suoritus oli ihan suht lähellä omaa tasoani. Ihan ei ollut rutiinia vetää tässä kohtaa kautta sujuvasti koko matkaa. Kaksi selkeätä virhettä tuli, mutta positiivista oli se, että sain pidettyä paketin kasassa, eikä tullut loukkaantumisia. Harmittavan monelle suomalaiselle tuli jotain kohinaa, mietti Kuukka Suunnistuliiton tiedotteessa.

Kohinaa oli niin loukkaantumisten kuin virheidenkin muodossa. Erinäisiä loukkaantumisia kohtasivat niin Marika Teini, Lotta Karhola kuin Miika Kirmulakin.

Karhola suunnisti sijalle 42, mutta polvi jouduttiin tikkaamaan kisan jälkeen. Kirmula puolestaan lähti kisapaikalta sairaalaan tutkimuksiin. Päävalmentaja Petteri Kähärin mukaan tämän kolmikon lisäksi viikonlopun muihin kisoihin osallistuminen on epävarmaa ainakin Anna Haatajan kohdalla.

Maija Sianoja harmitteli maalissa oman suunnistuksensa sujumattomuutta.

– Suunnistus ei sujunut yhtään. Meno oli heti alusta lähtien liian malttamatonta, menin vain sinnepäin ja rastinotoissa tuli aika paljon virheitä. Isoimmat virheet tein 3- ja 5-rasteilla. Ei kisasta kovin hyvä fiilis jäänyt, Sianoja pohti.

Osakilpailuvoittoon suunnistivat Sveitsin Joey Hadorn ja Ruotsin Tove Alexandersson.

Maailmancup jatkuu lauantaina pudotussprintillä ja sunnuntaina vuorossa on normaali sprintti.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri