Suunnistuksen maailmancupissa vuorossa pudotussprintit - seitsemän suomalaista läpäisi karsinnan

Kuvituskuva: Suomen Suunnistusliitto

Kuvituskuva: Suomen Suunnistusliitto

Suunnistuksen maailmancupissa Sveitsissä on tänään vuorossa pudotussprintit. Karsinnat pudotussprintissä käytiin siten, että suunnistajat jaettiin kolmeen ryhmään ja jokaisesta ryhmästä 12 parasta eteni erävaiheisiin. Suomalaisnaisista ensimmäisestä erästä jatkoon pääsivät Merja Rantanen 5:s ja Lotta Karhola 6:s. Venla Harju oli erän 16:s, joten paikka erävaiheeseen jäi Harjulta saavuttamatta.

Toisesta erästä tiensä jatkoon selvitti Sofia Haajanen, ollen karsintaryhmän 7:s. Toisessa erässä alun perin mukana piti olla myös kaksi muuta suomalaista, mutta keskimatkalla itseään loukannut Marika Teini sekä Anna Haataja eivät tänään kilpailuun startanneet.

Kolmannessa karsintaryhmässä nähtiin suomalaisvoittaja, kun Maija Sianoja oli koko porukan nopein. Myös seitsemänneksi sijoittunut Saila Kinni selvitti tiensä jatkoon.

Miehissä ensimmäisessä karsintaerässä Suomen Topias Ahola oli harmittavasti juuri 13:s ja näin ollen siis ensimmäinen erävaiheista karsiutunut urheilija. Ensimmäisen erän lähtölistoilla olleet Miika Kirmula ja Olli Ojanaho eivät päivän kilpailuun lähteneet. Kirmula lähti keskimatkan kilpailun jälkeen suoraan kisapaikalta käymään sairaalassa tutkimuksissa, joten osallistuminen päivän kilpailuun olikin epävarmaa.

Myöskään toisesta erästä ei saatu suomalaisia jatkoon, sillä parhaana suomalaisena oli Jesse Laukkarinen 23:s. Elias Kuukka oli melko hyvässä vauhdissa erässään, mutta hänen tuloksensa hylättiin, joten luonnollisesti Kuukan kilpailut jäivät päivän sprintin osalta karsintaan.

Kolmannesta erästä saatiin vihdoin positiivisempia tuloksia suomalaisittain, kun ryhmän kolmanneksi suunnisti Aleksi Niemi. Niemen lisäksi myös Joni Hirvikallio (12.) selvitti karsinnan, ollen viimeinen karsintaryhmästä jatkoon edennyt suunnistaja. Viimeisessä ryhmässä oli mukana myös Topi Syrjäläinen (32.), mutta Syrjäläisen vauhti ei tänään jatkopaikkaan riittänyt.

Tulokset ja erävaiheiden liveseuranta

- Otto Känkänen

ulvang banneri