”Kenraalien” kesä ja syksy edessä

Suunnistuksen MM-kilpailujen ja Kainuun Rastiviikon järjestelyjen tahti kiihtyy päivä päivältä kun tapahtuman alkuun on tänä päivänä vajaat 480 päivää.

Suunnistuksen MM-kilpailujen ja Kainuun Rastiviikon järjestelyjen tahti kiihtyy päivä päivältä kun tapahtuman alkuun on tänä päivänä vajaat 480 päivää.

Järjestelyissä on tällä hetkellä mukana jo lähes 200 toimijaa ja talkoolaista erilaisissa tehtävissä. Heinäkuun alussa WOC-kilpailusihteerinä aloittaa Jouni Kasurinen. Samaan aikaan avataan WOC-kilpailutoimisto Vuokatin Urheiluopiston alueella ja samana ajankohtana avautuu myös Kainuun Rastiviikon ilmoittautuminen.

Syyskuun 7.-8. päivinä järjestettävä maailmancupin ja Nordic Orienteerin Tour:n finaalit Kajaanissa ja Vuokatissa sekä 9. päivänä järjestettävä kansallinen kilpailu Vuokatissa toimivat järjestäjillä hyvinä kenraaliharjoituksina. YLE lähettää suunnistuksen maailmancupeista suoraa lähetystä lähes neljä ja puoli tuntia. Tämä antaa loistavan mahdollisuuden niin järjestäjille kuin kainuulaiselle elinkeinoelämällekin tehdä Kainuuta tunnetuksi osaamisestaan ja ammattimaisuudestaan.

Yhteistyö eri järjestäjätahojen Suomen Suunnistusliiton, Sotkamon kunnan, Vuokatin Urheiluopiston ja Kainuun Rastiviikko ry:n kanssa on sujunut loistavassa yhteishengessä. Kainuun Rastiviikon järjestelyistä vastaava KRV ry on kilpailunjohtaja Jukka Liuhan johdolla vienyt projektia määrätietoisesti eteenpäin. Voin vakuuttaa, että senkin osalta järjestelyt etenevät hienosti. Kesällä 2013 suunnistetaan kaikkien aikojen Kainuun Rastiviikko.

Toivotan kaikille menestyksekästä loppukautta hiihtosuunnistuksen parissa ja runsaasti niin kilpailu kuin harrastesuorituksia kuukauden päästä alkavaan kesäsuunnistuskauteen. Toivottavasti näemme mahdollisimman monessa suunnistustapahtumassa kesän aikana.

Mika Tuononen
Pääsihteeri

- Suunnistuksen MM2013 Vuokatti, Uutiskirje


ulvang banneri