Rantanen suunnisti kuudenneksi maailmancupin sprintissä

Merja Rantanen suunnisti kuudenneksi maaillmancupin sprintissä. Kuva: SSL

Merja Rantanen suunnisti kuudenneksi maaillmancupin sprintissä. Kuva: SSL

Naiset nostivat suomalaisten kisailmettä Sveitsissä käydyssä suunnistuksen maailmancupissa, kun Merja Rantanen oli sunnuntaina kuudes, Venla Harju kahdeksas ja Maija Sianoja 13. Kilpailun voitti jälleen kerran Ruotsin Tove Alexandersson 16 sekunnilla ennen Sveitsin Elena Roosia. Kolmannen sijan vei sekuntitaistelussa Sveitsin Simona Aebersold, jolle Rantanen jäi vain neljä sekuntia.

Sekuntien kääntyminen tällä kertaa näin päin, ei jäänyt kaivelemaan Rantasta, joka oli tyytyväinen Sveitsin maailmancup-viikonlopun päätökseen.

– Loistavat fiilikset, sillä suoritus oli hyvä. Jo viikonlopun aiemmissa kisoissa on tuntunut, että kropassa olisi paljon enemmänkin annettavaa, ja tänään sain sen ulosmitattua, Rantanen iloitsi.

Rantanen ilmoitti jo aiemmin kesällä satsaavansa vielä täysillä ensimmäisiin sprinttimatkojen MM-kisoihin Tanskaan. Yksi uran parhaista maailmancupin sprinteistä lisäsi pontta entisestään.

Rantasen tavoin myös Harju onnistui nostamaan tasoaan cup-kierroksen viimeiseen starttiin.

Miesten kisan ykkönen oli toisen kerran urallaan Belgian Yannick Michiels, joka oli kaksi sekuntia nopeampi kuin britti Kristian Jones ja 14 sekuntia nopeampi kuin kolmanneksi sijoittunut Sveitsin Matthias Kyburz. Suomen miesten osalta sunnuntain sprintti jäi tyngäksi, sillä A-finaalissa ei terveysongelmien vuoksi nähty yhtään suomalaista.

Maailmancup päättyy lokakuun lopussa Kiinassa kilpailtavaan finaalikierrokseen.

Tulokset

ulvang banneri