Tampereen Pyrintö suvereeni ykkönen suunnistuksen Viestiliigassa 2019

Kuvituskuva: Suomen Suunnistusliitto

Kuvituskuva: Suomen Suunnistusliitto

Tampereen Pyrintö osoittautui parhaaksi seuraksi vuoden 2019 suunnistuksen Viestiliigassa sekä miesten että naisten puolella. Seitsemästä osakilpailusta koostuneen sarjan finaali käytiin sunnuntaina Nousiaisten Valpperissa.

Naisten Viestiliigan kakkospaikka meni porilaiselle Rastikarhuille. Paimion Rasti oli kokonaistilanteessa kolmas. Miesten kakkonen oli Ikaalisten Nouseva-Voima ja kolmas Helsingin Suunnistajat.

Naisten Viestiliigassa Tampereen Pyrintö oli hankkinut tukevan johtoaseman ennen finaaliosakilpailua ja vain totaalinen epäonnistuminen olisi pudottanut sen kärkipaikalta. Valpperin hiihtokeskuksessa kolmikko Lotta Karhola, Anni Haanpää ja Saila Kinni jatkoivat kesän hyviä viestijuoksuja ottaen voiton ennen Rastikarhuja ja Pargas IF:iä.

- Ryhmämme kapteenin roolissa halusin, että voitamme Viestiliigan tällä kaudella. Saimme jokaiseen viestiin kilpailukykyisen porukan ja uskon sen ratkaisseen voiton meille, totesi Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola.

- Laskin, että meitä oli yhdeksän eri naista juoksemassa Viestiliigan osakilpailuja. Samat naamat eivät olleet aina mukana, joten kiitos voitosta kuuluu monelle, lisäsi seurakaveri Saila Kinni.

Miesten puolella Viestiliigan kokonaistilanteen kamppailu oli vielä tiukkaa ja lisäpanoksen finaaliin toi jaossa olleet tuplapisteet. Sunnuntaina parhaaksi joukkueeksi osoittautui Ikaalisten Nouseva-Voima, joka otti ykköstilan kolmikolla Juho Ylinen, Mikko Knuuttila ja Eetu Savolainen. Viestin kakkonen oli Helsingin Suunnistajat ja kolmas satakuntalainen Hiisirasti.

Miesten Viestiliigaa johtanut Tampereen Pyrintö ei kyennyt Nousiaisissa voittotaistoon, mutta varmisti finaalin nelossijallaan kokonaisvoiton.

- Päivän tavoite oli voittaa kokonaiskilpailu ja suorituksemme riitti siihen. Ensi kaudella pyrimme puolustamaan voittoa ja tarkoitus olisi myös nostaa kakkosjoukkue liigan kärkisijoille, totesi Pyrinnön maaliin Nousiaisissa tuonut MM-mitalisti Elias Kuukka.

Ikaalisten Nouseva-Voima nousi finaalivoiton myötä toiseksi ja Helsingin Suunnistajat oli kolmas. Joensuulainen Kalevan Rasti suunnisti sunnuntaina sijalle 10 ja putosi kokonaistilanteessa toiselta sijalta neljänneksi.

Suunnistuksen Viestiliigan osakilpailut televisioitiin Ilta-Sanomien ISTV:ssä ja Nelosen Ruutu-suoratoistopalvelussa lukuun ottamatta Jukolan ja Venlojen viestejä, jotka televisioi Yle.

Kauden 2020 Viestiliiga pyörähtää käyntiin huhtikuussa Turun Kevätyönviestillä.

Suunnistuksen Viestiliigan 2019 loppupisteet

Naiset

1. Tampereen Pyrintö 695

2. Rastikarhut 585

3. Paimion Rasti 530

4. Pargas IF 500

5. Lynx 493

Miehet

1. Tampereen Pyrintö 675

2. Ikaalisten Nouseva-Voima 635

3. Helsingin Suunnistajat 600

4. Kalevan Rasti 585

5. Paimion Rasti 464

Viestiliigan finaalin tulokset

ulvang banneri