Jani Lakanen Helsingin Suunnistajien seuravalmentajaksi

Jani Lakanen Vuokatin MM-kisojen pitkän matkan loppusuoralla. Kuva: Aapo Laiho

Jani Lakanen Vuokatin MM-kisojen pitkän matkan loppusuoralla. Kuva: Aapo Laiho

Lakasen tehtävänä on seuran huippusuunnistuksen kehittäminen.

Viestisuunnistuksen miesten Suomen mestaruuden voittanut Helsingin Suunnistajat vahvistaa valmennustoimintaansa. Suunnistuksen moninkertainen maailmanmestari Jani Lakanen liittyy lokakuussa seuran valmennusportaaseen osa-aikaiseksi tähtiseuravalmentajaksi.

Lakanen vastaa uudessa seurassaan huippuryhmän valmennuksesta. Tavoitteena on tehostetulla leirivalmennuksella tukea seuran kärkisuunnistajia ottamaan viimeisiä askeleita kohti maailman kärkeä. Uuden seuran mukaan Lakasen panoksella parannetaan leirien harjoitusten laatua sekä ohjataan leiritys paremmin kansainvälistä kisamenestystä palvelevaksi kokonaisuudeksi

Lisäksi hän antaa oman panoksensa lasten ja nuorten toimintaan. Lakanen työskentelee tähtiseuravalmentajana oman toimensa ohella eli pääosin viikonloppuaikoina. Päätyönään hän hoitaa valmennuskouluttajan tehtäviä Vierumäen urheiluopistolla.

- Näen synergiaa valmentajakouluttajan ja tähtiseuravalmentajan töissäni. Vanha kokemukseni yhdistyy uusiin haasteisiin, joita olen kaivannut. HS:llä on maailman huipun kynnyksellä olevia yksilöitä ja lupaavia nuoria, joiden kehitystä lähden hyvillä mielin tukemaan, Lakanen toteaa Helsingin Suunnistajien tiedotteessa.

Lakanen2JaniHelsinginSuunnistajatKuva: Helsingin Suunnistajat

Pitkä kokemus arvossaan

Helsingin Suunnistajien huippuryhmän vastuuvalmentaja Henrik Talan mukaan Lakasen liittyminen seuraan on merkittävä edistysaskel seuran valmennustyölle:

- Janin valmennusosaaminen ja pitkä kokemus huippusuunnistuksesta on meille todella arvokasta. Urheilijoillemme tulee aiempaa enemmän kansainvälisen tason vaatimuksia vastaavia leirejä ja harjoituksia. Harvassa ovat ne valmentajat Suomessa, jotka oman kokemuksensa nojalla voivat kertoa mitä esimerkiksi maailmanmestaruuden saavuttamiseen tarvitaan, sanoo Tala.

Maajoukkuesuunnistaja Olli Ojanaho on tyytyväinen uuden valmentajan mukaantuloon.

- Janilla on varmasti paljon annettavaa etenkin arvokilpailuihin valmistautumisesta. Kovakuntoisena hän pystyy myös varmasti juoksemaan harjoituksissa meidän urheilijoiden perässä ja antamaan palautetta, uskoo Ojanaho.

Helsingin Suunnistajat sai Olympiakomitean lasten ja nuorten tähtiseurastatuksen vuonna 2018 ja huippusuunnistuksen tähtiseurastatuksen vuonna 2019.

Lakanen vaihtaa Helsingin Suunnistajiin tamperelaisesta Kooveesta. Aiemmin hän on edustanut aikuisten sarjoissa myös Vaajakosken Terää ja länsiuusimaalaista Deltaa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri