Maija Sianoja toivoi parempaa sijoitusta – Aleksi Niemen korttitalo romahti lopussa

Maija Sianoja oli paras suomalainen maailmancup-kauden viimeisessä osakilpailussa. Kuva Forssan SM-sprintistä. Kuva: Touho Häkkinen

Maija Sianoja oli paras suomalainen maailmancup-kauden viimeisessä osakilpailussa. Kuva Forssan SM-sprintistä. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen maailmancup päättyi Kiinassa juostuun sprinttikilpailuun. Historiallisen vanhassa Songtang-kylässä käydyssä kilpailussa ympäristö oli suunnistukselle erittäin vaativa.

Kapeita kujilla parasta vauhtia naisissa piti isäntämaan Shuangyan Hao ottaen Kiinan ensimmäisen maailmancup-voiton suunnistuksessa. Toiseksi suunnisti Sveitsin Simona Aebersold kymmenen sekunnin erolla Haoon ja kolmanneksi Ruotsin Sara Hagström.

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Maija Sianoja sijoittuen kymmenenneksi.

- Kisa ei lähtenyt ihan sujumaan, parempaa sijaa kyllä hain. Ei tämä mikään katastrofi ollut, mutta pystyn parempaan. Loppu jäi harmittamaan. Yhdellä rastivälillä en huomannut, että metsän läpi olisi päässytkin. Heti sen jälkeen tein pari muutakin pientä koukkua, kertoi Sianoja Suunnistusliiton tiedotteessa.

Maailmancupin kokonaisvoiton otti Ruotsin Tove Alexandersson. Parhaina suomalaisina kokonaiskilpailussa menestyivät päätöskiertueen väliin jättäneet Venla Harju 7:s ja Marika Teini 8:s.

Miesten kilpailussa Belgian sprinttispecialisti Yannick Michiels pystyi hyödyntämään aikaisemmat kokemuksensa kiinalaisesta sprinttisuunnistuksesta ja rynnisti tiukan kilpailun voittoon. Seuraavat mitalisijat ottivat yllättäen Ranskan Maxime Rauturier kahden sekunnin tappiolla, ja Kiinan Li ZhuoYe viiden sekunnin erolla voittajaan.

Suomalaismiehistä vain Aleksi Niemi onnistui maailmancupin pisteille ollen 37:s.

- Huono fiilis jäi, tämä oli iso pettymys. Alkurata meni suhteellisen hyvin, vaikka vauhti ei kärkeen verrattuna ollutkaan riittävä. Lopussa korttitalo kuitenkin romahti, ja minulla tuli monta virheitä. Ikävä tapa lopettaa kautta tällä tavalla, mutta eteenpäin mennään, mietti Niemi kisan jälkeen.

Maailmancupin kokonaiskilpailu oli myös miehissä ratkennut jo ennen päätösosakilpailua. Miehissäkin voitto matkasi Ruotsiin Gustav Bergmanin juhliessa kokonaiskilpailun kuninkuutta. Suomalaismiehissä kokonaiskilpailun kovin oli Miika Kirmula 21:s.

Tulokset

ulvang banneri