Kävijätutkimus: Kangasala-Jukola oli kaikkien aikojen paras Jukola

Kangasala-Jukolan kilpailukeskus. Kuva: Mika Kiviluoma

Kangasala-Jukolan kilpailukeskus. Kuva: Mika Kiviluoma

Kangasala-Jukola sai kävijätutkimuksessa kaikkien aikojen parhaat arvosanat.

Sponsor Insight Finland teki Jukola-kävijöille kyselyn, jossa tutkittiin tyytyväisyyttä tapahtumaan ja sen osa-alueisiin sekä etsittiin kehityskohteita tuleville vuosille. Kysely lähetettiin joukkueita ilmoittaneille henkilöille, joita pyydettiin lähettämään kyselyä edelleen joukkueidensa jäsenille. Asiasta tiedottaa Kangasala-Jukolan järjestäjät.

Vastaajista peräti 95 % oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Kangasala-Jukolaan kokonaisuutena. Tämä on kaikkien aikojen korkein tyytyväisyysprosentti siltä ajalta, kun kyselyä on toteutettu. Kuuluisa Jukola-laatu tosin takaa, ettei kauas ole jääty edellisinäkään vuosina. Lahti-Hollola Jukolassa tyytyväisyysprosentti oli 89 ja Joensuu-Jukolassa 92.

Kaikista parhaan arvosanan sai Jukolan tunnelma. Peräti 96 % kertoi olevansa tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä tapahtuman tunnelmaan. Yli 90 prosentin tyytyväisyysarvosanaan pääsivät myös seuraavat kohdat: tapahtuman urheilullinen anti, maksutavat palveluissa, tapahtumapaikka yleisesti sekä tapahtumahenkilöstön asiakaspalvelu.

Merkittävä parannus tehtiin ruokapalveluissa. Osallistujia monena vuonna kiusanneita pitkiä ruokajonoja ei muodostunut, ruokatarjonta oli aiempaa monipuolisempi, eikä ruoka missään vaiheessa loppunut kesken. Kaikkiaan 82 % kävijöistä oli tyytyväisiä tarjontaan.

Eniten tyytymättömyyttä oli liikennejärjestelyihin ja bussikuljetuksella saapumiseen liittyen. Nämä ovatkin joka vuosi Jukolan suurimpia haasteita. Kangasalla pahoja ruuhkia ei muodostunut, mutta ulkoistetun bussikuljetuksen aikataulut eivät pitäneet kiireaikoina. Etukäteen oli tiedossa että kilpailukeskuksen sijainti tulee olemaan haaste liikennöinnille ja siitä tiedotettiin laajasti.

Järjestäjien oma talkoolaisten kysely tuotti myös erittäin myönteiset tulokset. Talkoolaistenkin keskuudessa tyytyväisyystulos oli yhtä korkea kuin kävijätutkimuksessa, ja talkootoiminnan tiedottamista ja me-henkeä kiiteltiin lähes sataprosenttisesti.

Kaikkien aikojen parhaan Jukolan ohella Kangasala-Jukola oli kaikkien aikojen suurin. Venlojen ja Jukolan viesteissä suunnisti yhteensä 20 592 suunnistajaa.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri