Joulupukki Napapiiri-Jukolan suojelijaksi

Joulupukki toimii Napapiiri-Jukolan suojelijana.

Joulupukki toimii Napapiiri-Jukolan suojelijana.

 Joulupukki on vastannut myöntävästi kutsuun ryhtyä ensi kesäkuussa juostavan suunnistuksen suurviestin Napapiiri-Jukolan suojelijaksi. 

–Rovaniemi on kansainvälinen matkailukaupunki. Joulupukki on kotimaassa ja ulkomailla tunnettu hahmo, joka sopii hyvin suunnistajan joulun, Jukolan viestin suojelijaksi, Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila kuvailee.

Napapiiri-Jukolaan on aikaa tasan puoli vuotta. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

–Tavoitteenamme on järjestää kaikkien aikojen kansainvälisin Jukolan viesti. Tavoittelemme noin 18 000 suunnistajaa ja yhteensä noin 45¬-50 000 kävijää. Toivottavasti kisaviikonloppuna on hyvä sää, sillä se vaikuttaa paikallisten kävijöiden määrään, Anttila summaa.

Jukolan viesti järjestetään talkoovoimin. Anttilan mukaan Napapiiri-Jukolassa talkoolaisia tarvitaan noin 1500. Koska Lähtö- ja maalirakenteet ovat lähes valmiit ja osa toiminnoista voidaan ulkoistaa, sillä on vaikutusta talkoolaisten määrään.

–Järjestelyt ovat edenneet hyvin ja olemme aikataulussa. Valiokunnat ovat tehneet erinomaista työtä. Nyt on loppurutistuksen aika, Anttila kertoo.

Napapiiri-Jukola suunnistetaan 13.-14.6.2020 Rovaniemellä. Kilpailukeskus on Mäntyvaaran raviradalla. Järjestelyistä vastaavat Ounasvaaran Hiihtoseura ja Rovaniemen kaupunki.

Jukolan viestillä on ollut suojelija vuodesta 1957 asti. Tänä vuonna suojelina toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri