Peter Öberg taas telakalla ja Topias Tiainen leikkauspöydällä

Moninkertainen MM-mitalisti Peter Öberg on jälleen poissa pelistä. Myös nuorten maailmanmestari Topias Tiaisen ensimmäinen kausi aikuisten sarjassa alkaa kuntoutuksen merkeissä.

Kahdessa viime MM-kisoissa hopealle keskimatkalla yltänyt Ruotsin ja OK Hällenin Peter Öberg on jälleen loukkaantuneena. Akillesongelmista kärsinyt 32-vuotias Öberg kävi näyttämässä jalkaansa ammattilaisen luona ja ultraääni näytti, että akillesjänteessä on repeämä.

-Sekä EM-kisat, että MM-kisat ovat nyt vaarassa. Harmittaa erityisesti siksi, että minulla oli erittäin hyvä harjoitusjakso lokakuusta Åhusin maajoukkueleirille asti, kertoi pettynyt Öberg Ruotsin Suunnistusliiton sivuilla.

Akillesjänteen repeämän paraneminen kestää kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Ruotsalaisittain loukkaantuminen on harmillista siksi, että sinikeltaisilla on kovat odotukset kotimaan EM-kisoissa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että toukokuun EM-kisat Taalainmaalla kilpaillaan ilman Öbergiä. MM-kisat käydään 114 päivän päästä Sveitsissä, joten mikäli akillesjänne paranee nopeasti, saattaa Öberg olla iskussa heinäkuun puolivälissä Lausannessa. Seuraavan kerran Öberg saa tietää vammansa paranemisesta kuukauden päästä.

Öbergin loukkaantuminen ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan mies on kärsinyt pitkäaikaisista jalkavaivoista monta kertaa. Viimeksi Öberg leikattiin vuoden 2010 syksyllä.

Tiaisen akilles leikattu

Viime vuonna nuorten maailmanmestaruuden keskimatkalla voittanut Kooveen Topias Tiainen on käynyt Sakari Oravan leikkauspöydällä. Tiaisen kantaluu oli hangannut akillesjännettä ja tämä oli aiheuttanut ongelmia harjoittelussa.

-Akillesjänteessä oli selviä vaurioita hankauspaikassa, Tiainen kommentoi Hevoskuurille.

Tiainen myös lisäsi, että Sakari Oravan mukaan jalka oli ehdottomasti operoitava. Kuntoutusajasta ei ole vielä tietoa, mutta on sanomattakin selvää, että akillesoperaatio maaliskuun lopussa aiheuttaa tiettyjä rajoituksia kilpailemiseen keväällä.

Orientering.se


ulvang banneri