Pohjoismainen suunnistuskausi käynnistyy kunnolla

Danish Spring Tanskassa ja Måsenstafetten Ruotsissa avaavat viestikauden.

Lumet alkavat pikkuhiljaa sulaa myös Pohjoismaissa ja suunnistuskausi pääsee kunnolla käyntiin. Tänään lauantaina käynnistyy Danish Spring Kööpenhaminan pohjoispuolella WRE-kisalla. Ohjelmassa on keskimatka yhteislähdöllä.

31 rastin ja 7,9 kilometrin keskimatkalle lähtee yhteensä yli 160 miestä. Naisten 6,3 kilometrin ja 26 rastin radalle lähtee yli sata naista. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten ratamestarit ovat onnistuneet luomaan sellaiset radat, että erittäin nopeakulkuisessa maastossa syntyisi eroja ja ratkaisun paikkoja.

Spring Cupin perinteitä jatkanut Danish Spring ei ole aivan yhtä kovatasoinen kilpa kuin edeltäjänsä, mutta kovia nimiä kisassa riittää. Lähes kaikki Etelä-Ruotsin huippujoukkueet ovat miehistöineen mukana kuin myös Norjan maajoukkuenimiä, sekä koko Norjan juniorimaajoukkue. Lisäksi kilpailu on tuiki tärkeä tanskalaisille, joten myös lähes kaikki parhaat tanskalaiset ovat asettuneet viivalle. Suomalaisista mukana ovat Turun Metsänkävijät ja Mäntsälän Urheilijat.

Iltapäivän keskimatkan jälkeen ohjelmassa on kolmiosuuksinen yöviesti. Sunnuntaina ohjelmassa on myös päiväviesti ja viestien yhteistulosten perusteella voittajalle jaetaan 7000 kruunua palkintorahaa. Euroissa tämä on lähes tuhat euroa.

Måsenstafetten Ruotsissa

Ruotsissa käynnistyi perinteinen Nyköpingsorientering-viikonloppu, joka on useana vuonna ollut suosittu kevätleiriviikonloppu suomalaisille. Perjantaina juostiin jo Nyköpingsnatten, jonka voitti Paimion Rastin Fredric Portin. Lauantaina juostaan pitkän matkan kilpailu ja sunnuntaina on ohjelmassa ensimmäinen kevään suurempi ruotsalaisviesti Måsenstafetten. Miesten viestiin on ilmoittautunut 73 joukkuetta ja naisissa kisaa 60 joukkuetta.

Måstenstafetten kerää yhteen kaikki Tukholman seudun huippuseurat ja tässä viestissä nähdäänkin varmasti alkukevään kovinta vauhdinpitoa Södertäljen, Järlan, IFK Lidingön ja OK Linnén karsiessa 10milapaikoista. Suomalaisjoukkueita ei ole mukana.

Danish Spring on luvannut sivuillaan online-seurantaa. Hevoskuuri raportoi molempien viestien tapahtumista viikonlopun aikana.

Danish Spring

Måsenstafetten


ulvang banneri